ΔΗΜΟΙ

Νέα οχήματα πυρόσβεσης για το δήμο Νάουσας

Το μηχανισμό Πολιτικής προστασίας ενισχύει ο δήμος Νάουσας που προχωρά στην απόκτηση δύο, ακόμη νέων οχημάτων εξοπλισμένων με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνατοτήτων των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, ο δήμος παρουσίασε τα δύο νέ αποκτήματά του, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, ενισχύοντας τον επιχειρησιακό της ρόλο και τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης.

Πρόκειται για δύο καινούργια ημιφορτηγά, τα οποία διαθέτουν αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών και εκτάκτων περιστατικών.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, με την προσθήκη τους:

Ενισχύεται η προστασία του περιβάλλοντος, Αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα, Βελτιώνεται η διαχείριση κινδύνων και Ενδυναμώνεται η καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε αγροτικές, ημιορεινές και δύσβατες περιοχές, όπου η ταχύτητα ανταπόκρισης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, δήλωσε:

«Η προμήθεια και η παρουσίαση των δύο νέων οχημάτων με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα αποτελούν μια σημαντική ενίσχυση για τον Δήμο μας και ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αποτελεσματικής παρέμβασης όπου χρειαστεί.

Επενδύουμε σε σύγχρονα μέσα που ενδυναμώνουν την επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών μας και ενισχύουν την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια να θωρακίζουμε τον Δήμο Νάουσας με υποδομές και εξοπλισμό που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

3 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

5 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

5 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

5 ώρες ago