Εικαστική μαθητική δράση με θέμα την επαναχρησιμοποίηση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού πραγματοποιείται στην Κομοτηνή με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και την προώθηση της ανακύκλωσης.
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εντάσσεται στο πλαίσιο περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και στη διάδοση πρακτικών κυκλικής οικονομίας. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπες εικαστικές ή και χρηστικές κατασκευές αξιοποιώντας μη λειτουργικές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως πληκτρολόγια καλώδια πλακέτες και μικροσυσκευές.
Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης, αναπτύσσουν τη φαντασία και τις δεξιότητές τους ενώ παράλληλα ευαισθητοποιούνται σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, ένα από τα ταχύτερα αυξανόμενα ρεύματα αποβλήτων παγκοσμίως.
Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα followgreen.gr/komotini, όπου θα είναι διαθέσιμα για προβολή και ανοιχτή ψηφοφορία από τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 27 Απριλίου 2026. Όλες οι συμμετοχές θα επιβραβευθούν ενώ τα έργα που θα διακριθούν θα λάβουν επιπλέον δώρα και εξοπλισμό για τις σχολικές μονάδες.
Η δράση συμβάλλει ενεργά στην εκπαίδευση των νέων σε βιώσιμες πρακτικές ενισχύοντας τη σύνδεση της δημιουργικότητας με την προστασία του περιβάλλοντος και ενθαρρύνοντας την υπεύθυνη στάση απέναντι στους φυσικούς πόρους.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…