ΔΗΜΟΙ

Άλιμος: Σε εξέλιξη έργα οδοποιίας άνω των 10 εκατ. ευρώ

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στον δήμο Αλίμου έργα οδοποιΐας αθροιστικού ύψους άνω των 10.000.000 €, ίσως τα περισσότερα έργα ανάπλασης δημόσιου χώρου που έχουν γίνει ποτέ ταυτόχρονα στον Άλιμο.

Πιο συγκεκριμένα:

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στην Ήρωος Μάτση και αρχίζει πλέον να παίρνει μορφή η ριζική ανάπλαση του δρόμου (πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος, θέσεις στάθμευσης κ.λπ.). Εκκρεμούν ορισμένες επιπλέον τεχνικές εργασίες και πολλές φυτεύσεις, ώστε ο δρόμος να αποκτήσει την τελική εικόνα του.

– Εντός των ημερών πραγματοποιείται και η ασφαλτόστρωση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, για την οποία έχει ήδη τοποθετηθεί η σχετική ενημερωτική σήμανση.

– Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται επίσης και η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου μεταξύ Ήρωος Μάτση – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικής Αντιστάσεως, ώστε να σταματήσουν τα συχνά ατυχήματα στη διασταύρωση αυτή.

– Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Ιωνίας, ένα έργο εξαιρετικά εκτεταμένο και δαπανηρό.

– Ταυτόχρονα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες και στην οδό Αγ. Δημητρίου (από το ύψος της ΦΑΜΑΡ και προς την παραλία), όπου επίσης θα γίνει ριζική ανάπλαση του δημόσιου χώρου: νέα πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, ποδηλατόδρομος, χώροι πρασίνου, φωτισμός, ράμπες ΑμεΑ, όδευση τυφλών.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

1 ώρα ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago