ΔΗΜΟΙ

Ο Δήμος Ζίτσας διαθέσει δημοτική έκταση για την κατασκευή Καλλιτεχνικού Σχολείου

Ο Δήμος Ζίτσας εκφράζει την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να πάρει «σάρκα και οστά» η ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Με μια κίνηση ουσιαστικής αξίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2026, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου, Μιχάλη Πλιάκου, και αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει δημοτική έκταση στη Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας, με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση και κατασκευή Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Ζίτσας επιδιώκει να άρει το αδιέξοδο που αφορά στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να υλοποιήσει τη δημιουργία ενός εμβληματικού εκπαιδευτικού έργου.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, με επιστολές που απέστειλε στο Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, και την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζει την ετοιμότητα του Δήμου Ζίτσας για μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος είναι η άμεση έναρξη διαλόγου για τη διερεύνηση των τεχνικών και θεσμικών προϋποθέσεων, ώστε το όραμα για την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου να ξεκινήσει άμεσα να υλοποιείται.

Τελευταία άρθρα

Για Τρίτη χρονία η Ναυτική Εβδομάδα στη Χαλκίδα

Τη «Ναυτική Εβδομάδα», για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει ο δήμος της Χαλκίδας, μαζί με την…

12 λεπτά ago

Στη Ραφήνα για το λιμάνι ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, όπου ενημερώθηκε απ΄΄ο τη δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής Αρχής για…

27 λεπτά ago

Νέοι Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

Την τοποθέτηση της Δάφνης-Ελένης Νικολάου στη θέση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Υγείας…

15 ώρες ago

“Όχι” στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

15 ώρες ago

Κουρέτας, Στεργίου, Καρδαμπίκης στο υπό κατασκευή οδικό τμήμα Βραγκιανά-Ρογγιά-Όρια Ευρυτανίας

Υπό κατασκευή το έργο που ενώνει ανθρώπους, χωριά και δύο δήμους.

15 ώρες ago

Σουφλί: Aποκαθίσταται το διατηρητέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λαβάρων

Το έργο, προϋπολογισμού 840.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021-2027».

16 ώρες ago