ΔΗΜΟΙ

Νέο έργο στο Καστελλόριζο με τη συμβολή του Δήμου Φυλής

Αρωγός στην υλοποίηση των έργων υποδομής στο δήμο Καστελόριζου στέκεται ο δήμος Φυλής που συμβάλει στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η υποστήριξη του ακριτικού Καστελλόριζου από το Δήμο Φυλής, στο πλαίσιο της  δέσμευσή του για στήριξη του ακριτικού Δήμου, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης Φυλής-Καστελλόριζου, που υπεγράφη το 1996.

Ο δήμος Φυλής, με γνώμονα την ανάπτυξη των υποδομών στο νησί, συμβάλει στην κατασκευή του έργου “δημιουργίας σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών και αναρριχητικών πεδίων στο Καστελλόριζο”.

Μετά την Πλατεία Φυλής, που παραδόθηκε, επίσημα, στο Δήμο Μεγίστης, τον Σεπτέμβριο του 2022, το νέο έργο έχει σκοπό να τονώσει την επισκεψιμότητα στο νησί και κατ’ επέκταση, την τουριστική του ανάπτυξη.

Ήδη, ο Δήμος Φυλής συνυπέγραψε, με το Δήμο Μεγίστης, την εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε ο Δήμος Φυλής, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής του Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, ο εργολάβος θα παραδώσει, μέσα στους επόμενους δυόμιση μήνες, το έργο που περιλαμβάνει την  καταγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών (μήκος, υψομετρικές διαφορές, χρόνοι πορείας, βαθμός δυσκολίας κλπ) των πεζοπορικών διαδρομών που πληρούν τις προδιαγραφές (ασφάλεια, ομορφιά τοπίου, αξιόλογα αξιοθέατα κλπ), για να ενταχθούν σε ένα δίκτυο σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών.

Επίσης, προβλέπεται και η δημιουργία αρχείου με τις προτεινόμενες θέσεις τοποθέτησης υλικών σήμανσης (σε συντεταγμένες ΕΓΣΑ), το είδος και τις ποσότητες των υλικών σήμανσης των πεζοπορικών διαδρομών, καθώς και τις προτεινόμενες εργασίες για τη βελτίωση της βατότητας των πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Μεγίστης.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με το ποσόν των 73.204,95 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μεγίστης (Καστελλόριζου) Νίκος Ασβέστης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, με ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, τονίζοντας:

“Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Φυλής για την άψογη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του στην υλοποίηση ενός έργου που αναβαθμίζει ουσιαστικά το νησί μας. Με συνέπεια και σχέδιο συνεχίζουμε να προχωράμε σε παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο και τις προοπτικές της Μεγίστης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως 30/06/2026”, τόνισε.

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου εξέφρασε και ο Χρήστος Παππούς λέγοντας: “Η στήριξη στο Καστελλόριζο αποτελεί, πρωτίστως, ηθική υποχρέωση δική μας και όλων των Ελλήνων. Οι ακρίτες μας αποτελούν την ασπίδα του Έθνους μας”.

Share

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

18 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

18 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

20 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

21 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

21 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

21 ώρες ago