ΔΗΜΟΙ

Ενίσχυση αθλητικών υποδομών στη Νίκαια – Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Σε τροχιά ουσιαστικής αναβάθμισης εισέρχονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, «ο αθλητισμός ενισχύεται έμπρακτα με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα που διασφαλίζουν σύγχρονες, ασφαλείς και βιώσιμες υποδομές», επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί έργα συνολικού ύψους 602.088 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προωθούνται:

  • «Επισκευή και συντήρηση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας – Σελεπίτσαρι, προϋπολογισμού 222.000€»
  • «Αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γ. Χαλκίδης”, ύψους 180.088€»
  • «Αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου “Παντελής Νικολαΐδης”, ύψους 200.000€»

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, «υλοποιούνται επιπλέον αθλητικά έργα ύψους 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών», ενισχύοντας περαιτέρω τον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, τονίζοντας ότι «με κοινό όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό προχωράμε σε έργα που αλλάζουν τον αθλητικό χάρτη της περιοχής».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, βουλευτών και ανθρώπων του αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυναμική του τοπικού αθλητισμού, με 57 σωματεία, 40 αθλήματα και περισσότερους από 5.100 αθλητές να δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «αλλάζουμε τον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας με 500 έργα σε κάθε γωνιά της χώρας», δίνοντας έμφαση στη συνολική στρατηγική ανάπτυξης του αθλητισμού.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Λοκρών: Εσπερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο

Εσπερίδα για την «Βιωσιμότητα και Αειφορία στην Παραγωγή και Μεταποίηση της Επιτραπέζιας Ελιάς και του…

3 λεπτά ago

250.000 ευρώ για τα αδέσποτα στη Ραφήνα

Για συστηματικές και ολοκληρωμένες προσπάθειες διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής και δαπάνες…

13 λεπτά ago

Καστοριά: Αυξάνονται τα περιστατικά βανδαλισμών

Ο Δήμος Καστοριάς καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια και καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά…

21 λεπτά ago

Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και αστικές υποδομές στην Πάτρα

Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πεζών και ιδίως, των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, καθώς…

30 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκαν δύο ακόμη σημαντικά έργα

Δημοπρατήσεις νέου παιδικού σταθμού, βιβλιοθήκης και ΚΑΠΗ στις Σαράντα Εκκλησιές και αναβάθμισης σχολικού συγκροτήματος της…

33 λεπτά ago

Κάλεσμα για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης της Μεταμόρφωσης

Εκστρατεία για τη διάσωση της τοπικής ιστορικής μνήμης κάνει ο δήμος Μεταμόρφωσης, που καλεί τους…

39 λεπτά ago