ΔΗΜΟΙ

Νίκος Τράκας: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους Δήμους

Σημαντική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σηματοδοτεί η υπογραφή της νέας τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Όπως τόνισε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους», υπογραμμίζοντας ότι στόχος της συμφωνίας είναι η διασφάλιση καλύτερων, αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Η νέα σύμβαση διατηρεί στο σύνολό τους τους όρους της προηγούμενης, ενώ εισάγει και σημαντικές νέες προβλέψεις. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η επέκταση βασικών αδειών και δικαιωμάτων και στους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), όπως άδειες για σοβαρές ασθένειες στην οικογένεια, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, γυναικολογικό έλεγχο, αλλά και κάλυψη σε περιπτώσεις εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας.

Παράλληλα, διευρύνεται το καθεστώς μειωμένου ωραρίου 32 ωρών εβδομαδιαίως και επιπλέον άδειας, καλύπτοντας πλέον και εργαζόμενους στην εστίαση, καθώς και υδρομετρητές και καταμετρητές ύδρευσης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η ένταξη, για πρώτη φορά, των Μηχανικών στη Σ.Σ.Ε., με πρόβλεψη για μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 35 ώρες για όσους ασκούν επίβλεψη έργων, καθώς και επιπλέον άδεια δύο ημερών.

«Με αισιοδοξία, γνώση, υπομονή και ενότητα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις ζωές που μας αξίζουν», κατέληξε ο κ. Τράκας.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Παύλου Μελά: Δύο νέα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβριο – Ασλανίδης: «Επενδύουμε στη σχολική στέγη»

Δύο ολοκαίνουργια σχολικά κτίρια αναμένεται να υποδεχθούν για πρώτη φορά μαθητές με την έναρξη της…

5 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δωρεάν πρόσβαση στα δημοτικά κολυμβητήρια τον Αύγουστο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προχωρά σε μια πρωτοβουλία στήριξης της…

7 ώρες ago

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο – Εκδήλωση μνήμης στην Ηγουμενίτσα

Με το μήνυμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» να παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου,…

7 ώρες ago

«Σπαθάρεια 2026»: Για 27η χρονιά το Μαρούσι τιμά την παράδοση του Θεάτρου Σκιών

Για 27η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει την αυλαία του στο Μαρούσι το ιστορικό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών…

7 ώρες ago

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Στη μάχη με τις φλόγες στη Σαλαμίνα οι εθελοντές του Δήμου

Στο πλευρό της Σαλαμίνας, που δοκιμάστηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο τμήμα του νησιού,…

7 ώρες ago

Δημήτρης Πτωχός: Νέα παρέμβαση 2,8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 2.500 πολιτών στην Κορινθία

Μια νέα σημαντική κοινωνική παρέμβαση, συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με…

8 ώρες ago