ΔΗΜΟΙ

Νεάπολη-Συκιές: Πρόστιμα 3.000 ευρώ σε Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας & εργολάβους για κακοτεχνίες

Τέσσερις αντιδήμαρχοι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που εμπλέκονται με τα δημοτικά έργα, αποφάσισαν από κοινού να υποχρεώσουν τους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας και τους εργολάβους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μετά το πέρας των εργασιών τους. Στη σχετική απόφαση τονίζουν ότι θα επιβάλουν πρόστιμα σε περίπτωση μη αποκατάστασης του δημόσιου χώρου μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής τους.

Συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Αστυνόμευσης και Καθαριότητας, Ιωάννης Ζαρίφης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Λάζαρος Ωραιόπουλος, Τεχνικών Έργων, Στέλιος Γκατζές, και Πολεοδομίας, Απόστολος Συμεωνίδης, ανέλαβαν να ενημερώσουν από κοινού όλους τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο, εταιρείες εγκατάστασης οπτικών ινών, κ.λπ.), καθώς και τους εργολάβους που εκτελούν έργα ως ανάδοχοι των παραπάνω Οργανισμών, πως εντός των διοικητικών ορίων του δήμου είναι υποχρεωμένοι να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 263/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικότερα του άρθρου 26.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο:

1ον. Μετά την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας σε οδούς, πεζοδρόμια ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών:

· να προβούν σε πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος ή του κοινόχρηστου χώρου,

· να επαναφέρουν τον χώρο στην προηγούμενη κατάσταση,

· να καθαρίσουν πλήρως και επιμελώς την περιοχή από υλικά, μπάζα και λοιπά υπολείμματα εργασιών.

2ον. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω:

· επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €),

· το πρόστιμο δύναται να επιβληθεί τόσο στον κύριο του έργου όσο και στον ανάδοχο εργολάβο,

· σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης το πρόστιμο διπλασιάζεται.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εποπτεία Καθαριότητας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, θα πραγματοποιούν ελέγχους κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, θα εφαρμόζονται άμεσα οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Όπως τονίζουν σε κοινή τους δήλωση, οι αντιδήμαρχοι προχώρησαν στην γνωστοποίηση αυτής της απόφασής τους γιατί έχουν επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη αποκατάστασης του δημοσίου χώρου μετά την απομάκρυνση των συνεργείων αλλά δεν έχουν εισακουστεί.

«Απαιτούμε, λοιπόν, την αυστηρή τήρηση όλων των παραπάνω με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και τέλος τον σεβασμό και την προστασία του δημόσιου χώρου από όλους μας».

Τελευταία άρθρα

Προετοιμασίες για τον 4ο Κολυμβητικό Διάπλου Βουλιαγμένης

Για μία ακόμη χρονιά υποδέχεται τον Κολυμβητικό Διάπλου της Βουλιαγμένης ο δήμος ΒΒΒ, που βρίσκεται…

5 λεπτά ago

Η καταστατική θέση των αιρετών προτεραιότητα της ΕΝ.Δ.Α

Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…

21 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Ποδηλατόδρομοι και ήπιες μετακινήσεις στο επίκεντρο στα Βριλήσσια

Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…

35 λεπτά ago

Πρόστιμο 105.600 ευρώ για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…

41 λεπτά ago

Καλαμάτα: Προχωρά το Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

48 λεπτά ago

Μάνδρα: Παρεμβάσεις ουσίας στο 1ο Δημοτικό – Λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών

Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…

1 ώρα ago