Τιμή και ευθύνη αποτελεί για τον Γιάννη Φωστηρόπουλο η ανάληψη της προεδρίας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο της νέας συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
Ο ΣΥΔΝΑ αποτελεί έναν σημαντικό διαδημοτικό φορέα συνεργασίας, στον οποίο συμμετέχουν, οι Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αλίμου, με στόχο τον συντονισμό δράσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υλοποίηση σύγχρονων και καινοτόμων πρωτοβουλιών προς όφελος των πολιτών.
Μέσα από τη λειτουργία του, ενισχύεται η δυνατότητα των Δήμων να σχεδιάζουν και να υλοποιούν κοινές πολιτικές, να διεκδικούν πόρους και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κοινές προκλήσεις.
Η ανάληψη της Προεδρίας από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου σηματοδοτεί τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, με έμφαση σε ζητήματα περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης, ψηφιακού μετασχηματισμού και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Παλαιού δήλωσε για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων:
«Η ανάληψη της Προεδρίας του ΣΥΔΝΑ αποτελεί τιμή αλλά και ευθύνη. Πιστεύω βαθιά στη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και στη σημασία της κοινής δράσης για την επίλυση σύγχρονων προκλήσεων. Μέσα από τον Σύνδεσμο μπορούμε να υλοποιήσουμε καινοτόμες πολιτικές, να αξιοποιήσουμε νέες δυνατότητες και να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες. Στόχος μας είναι μια Νότια Αττική πιο βιώσιμη, πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική για όλους.»
Στο μέτρο ταχείας οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων, μετά από σοβαρές φυσικές καταστροφές, γνωστή και ως…
Στην οριστική επίλυση του προβλήματος επάρκειας πόσιμου νερού, καθώς και στην διασφάλιση της ποιότητας του,…
Ούτε καν το Seatrac, στους Νέους Επιβάτες, που έχει τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση και τη…
Νέο κύκλο αντιδράσεων από τους δήμους κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, από τον Πειραιά, ως…
Την Τετάρτη, 1η Ιουλίου, ξεκινά το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στον Δήμο Βοΐου, με τη…
Την αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης πόλης της Οδησσού δέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πειραιά, στο…