ΔΗΜΟΙ

Υπέρ δήμων και συμβασιούχων το ΚΚΕ

Επίσημα θέση υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων του προγράμματος «55+» της ΔΥΠΑ, την κατάργηση της διάταξης «Βορίδη» και την ενίσχυση των δήμων παίρνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων στα θέματα που απασχολούν τους ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, για τους συμβασιούχους του προγράμματος «55+» της ΔΥΠΑ, το πρόγραμμα πρέπει να παραταθεί μέχρι τη συνταξιοδότηση όλων των ωφελουμένων.

Επίσης, ζητά την κατάργηση της περίφημης “διάταξη Βορίδη”, η οποία καθιστά υποχρεωτική την άσκηση έφεσης κατά των θετικών πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους και μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΚΕ του κόμματος αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει την κύρια ευθύνη για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Τοπικής Διοίκησης, είναι υπόλογη συνολικά για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στους δήμους και τις Περιφέρειες: Τεράστιες ελλείψεις αναγκαίου προσωπικού, μωσαϊκό απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων, συνθήκες εργασιακής ομηρίας. Μάλιστα την τραγική κατάσταση στα οικονομικά των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο και οι οικονομικές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας.

Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική στήριξη του αγώνα των σωματείων των εργαζομένων και των αγωνιστικών δημοτικών αρχών της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να μη διακοπούν προγράμματα απασχόλησης και να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των δήμων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να παραταθεί το πρόγραμμα 55+ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μέχρι τη συνταξιοδότηση όλων των ωφελουμένων. Να καταργηθεί η “διάταξη Βορίδη” και να παύσουν οι διώξεις αιρετών που συγκρούονται με αυτήν.

Ο λαός έχει τη δύναμη με τους αγώνες και την πάλη του να καταργήσει στην πράξη τους αντιλαϊκούς νόμους και να επιβάλει το δίκιο της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας».

Τελευταία άρθρα

Πρώτος στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη χρηστή διακυβέρνηση και τη διαφάνεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…

6 ώρες ago

Απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς

"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

8 ώρες ago

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…

9 ώρες ago

Εξηγήσεις της Δημάρχου Πεντέλης για το εξώδικο στην ANUBIS

To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…

9 ώρες ago

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

9 ώρες ago