ΔΗΜΟΙ

Ρόδος: 330.000 ευρώ για αποκατάσταση του ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ο Δήμος Ρόδου ξεκινά την συντήρηση – λειτουργική αποκατάσταση του κτιρίου του ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό 330.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους και μέσω της ΣΑΤΑ.

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ρόδου, μια δομή με ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική αποστολή, δεν έχει τύχει επαρκούς συντήρησης επί δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, οι φθορές που έχουν σωρευτεί δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία και περιορίζουν την αποτελεσματική εκπλήρωση του σκοπού του. Για τη συνολική αποκατάσταση του κτιρίου απαιτείται σειρά παρεμβάσεων που αφορούν τόσο τη διασφάλιση της στατικής επάρκειάς του όσο και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της προστασίας του από τις καιρικές συνθήκες.

Ήδη εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή η μελέτη αποκατάστασης, οι όροι διακήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού και η συγκρότηση της επιτροπής διενέργειας του έργου. Η σχετική διακήρυξη πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα.

«Αποτυπώσαμε με πληρότητα και ακρίβεια τη συνολική κατάσταση του κτηρίου, καθώς και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την πλήρη αναβάθμισή του. Στόχος μας είναι να μετατραπεί σε έναν ασφαλή και λειτουργικό χώρο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ωφελούμενων και των εργαζομένων. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Δημάρχου μας, Αλέξανδρου Κολιάδη, στεκόμαστε με ευθύνη και συνέπεια απέναντι σε μια δομή με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία και εργαζόμαστε μεθοδικά για τη στήριξή της», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Σταύρος Τσούβαλης, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης-Ισότητας και Προσχολικής Αγωγής, Σαββίνα Παπαγεωργίου, πρόσθεσε: «Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην περιοχή Αγίου Νικολάου αποτελεί μία δομή με σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενείται είναι προφανής, έπειτα από μακροχρόνια ελλιπή συντήρηση. Η παρέμβαση που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ρόδου ανταποκρίνεται σε αυτή την αναγκαιότητα, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλόξενου χώρου».

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

11 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

13 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

13 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

13 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

14 ώρες ago