ΔΗΜΟΙ

Εκδήλωση μαθητών για το νερό στο Χαλάνδρι

Ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της βιώσιμης διαχείρισης του νερού, έστειλαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου κατά την εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Γυφτοπούλου, που αποτελεί μια από τις εμβληματικές αναπλάσεις οι οποίες έγιναν στο Χαλάνδρι.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant, για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, τα παιδιά μίλησαν σε κατοίκους και επισκέπτες για τις πολιτικές σε σχέση με το νερό, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Αδριάνειας Κοινότητας κ. Χρήστο Γιοβανόπουλο για το έργο της επανένταξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου στην καθημερινή ζωή των πολιτών του Χαλανδρίου, αλλά και για την αξιοποίηση του νερού του, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Τη δράση παρακολούθησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής κ. Ευθύμιος Κουράσης, ο οποίος επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της διοίκησης του Δήμου να στηρίζει σταθερά ανάλογες δράσεις.

Μήνυμα απηύθυνε και η επικεφαλής της παράταξης Αγαπάμε το Χαλάνδρι, κ. Κρίστη Αγαπητού.

«Ο κόσμος, όπως και οι μαθητές, δεν γνωρίζουν πολλά για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος να αναδεικνύουμε τα ωφέλιμα έργα του Δήμου, γιατί εδώ στο Χαλάνδρι είναι το σχολείο μας και εδώ περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας», σημείωσε η καθηγήτρια Μαριάνθη Αποστολάτου.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μαθητές– Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) και των Δράσεων Ενεργού Πολίτη για το σχολικό έτος 2025–2026». Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον 6ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ («Καθαρό Νερό και Αποχέτευση») και επιδιώκει:

Tην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας για τις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης

Tην κατανόηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρωτοβουλιών για την προστασία των υδάτινων πόρων

Tην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως παραδείγματος ορθολογικής διαχείρισης νερού και

Την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των νέων σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και το μέλλον της Ευρώπης.

Share

Τελευταία άρθρα

Παραδόθηκε το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Αγ. Γεωργίου στο Θριάσιο Πεδίο

Ενισχύεται η αντιπλημμυρική θωράκιση του Θριασίου Πεδίου.

9 ώρες ago

Πιο πράσινη, δίκαιη και συμπεριληπτική Αθήνα μέσα από συνεργασία

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην πρόσβαση σε προσιτή…

9 ώρες ago

Πρόταση χρηματοδότησης του Βιολογικού στην Ιερισσό

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.694.372,39 ευρώ.

10 ώρες ago

1,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία πεδινών οικισμών της Καρδίτσας

Καθαρισμοί υδατορεμάτων και τάφρων στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου.

11 ώρες ago

Ιωάννινα: Ο Δήμος μειώνει το καθημερινό κόστος μετακίνησης των φοιτητών

Στα 20€ παραμένει η μηνιαία φοιτητική κάρτα του Αστικού ΚΤΕΛ.

11 ώρες ago