ΔΗΜΟΙ

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Σύσκεψη υψηλού επιπέδου για ασφάλεια και λιμάνι

Σε πλήρη επιχειρησιακή εγρήγορση ενόψει της αυξημένης πασχαλινής κίνησης μπαίνει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, μετά τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026 στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή συνεργατών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στο τραπέζι τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα αστυνόμευσης, ενίσχυσης της ασφάλειας, αλλά και ο συντονισμός για την αποτελεσματική διαχείριση της αυξημένης επιβατικής και οχηματικής κίνησης στο λιμάνι της Ραφήνας, με βασικό στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Από την πλευρά της Πολιτείας συμμετείχαν ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Τροχαίας και του Λιμενικού, ενώ τον Δήμο εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπουρνιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολύδωρος Στελλάτος και ο Δημοτικός Αστυνομικός Άγγελος Αξαρλής.

Η Δήμαρχος, στην τοποθέτησή της, ανέδειξε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε συγκεκριμένα ζητήματα που απαιτούν άμεση παρέμβαση. Μεταξύ αυτών, τα περιστατικά βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους – όπως στο κοιμητήριο Ραφήνας – αλλά και η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε περιοχές όπως το Ντράφι και η Διώνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα στοιχεία που κατατέθηκαν για την εγκληματικότητα στην περιοχή, τα οποία δείχνουν σαφή βελτίωση. Το πρώτο δίμηνο του 2025 καταγράφηκαν 47 κλοπές, εκ των οποίων 35 σε κατοικίες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2026 οι κλοπές περιορίστηκαν σε 24, με 13 να αφορούν οικίες, καταγράφοντας μείωση που προσεγγίζει το 50%.

Ωστόσο, οι αρχές εφιστούν την προσοχή σε νέες μορφές παραβατικότητας. Όπως επισημάνθηκε, καταγράφεται αύξηση στις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων – καθώς και ενίσχυση φαινομένων νεανικής παραβατικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος έχει ήδη αναπτύξει δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, με στοχευμένες ημερίδες στα ΚΑΠΗ για την προστασία των ηλικιωμένων, αλλά και παρεμβάσεις για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη νεανική παραβατικότητα. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, οι δράσεις αυτές θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, με τον απολογισμό του 2025 να αξιολογείται θετικά από όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς – όπως τονίστηκε – συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας και στη συνολική λειτουργικότητα της πόλης.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, με την προσθήκη επιπλέον ομάδων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από τη σύσκεψη είναι σαφές: αυξημένος συντονισμός, ενισχυμένη παρουσία και στοχευμένες παρεμβάσεις, με στόχο μια πόλη πιο ασφαλή και λειτουργική σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

18 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

25 λεπτά ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

2 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago