Δ. Αθηναίων: Δράσεις που καταρρίπτουν τις προκαταλήψεις
Αυτή τη φορά σύμβολο ανθεκτικότητας και αλληλεγγύης είναι το ράγκμπι.
Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του «Μήνα Δράσεων Εξοικείωσης με την Αναπηρία», δημιουργεί δράσεις που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά και καταρρίπτουν τις προκαταλήψεις στην πόλη, από την εκπαίδευση έως τον πολιτισμό.
Μέσα από τη συνεργασία με έναν ιταλικό σύλλογο ράγκμπι με αμαξίδιο και συλλόγους ράγκμπι από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, το άθλημα αναδεικνύεται ως σύμβολο ανθεκτικότητας, αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης. Ένα ανοιχτό συμπόσιο φέρνει κοντά ειδικούς από διαφορετικούς τομείς, δημιουργώντας έναν χώρο διαλόγου, ανταλλαγής γνώσεων και νέων ιδεών. Το ράγκμπι και η τέχνη λειτουργούν ως ισχυρά εργαλεία κοινωνικής αλλαγής, για ένα μέλλον στο οποίο κανείς δεν μένει πίσω.
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, 11:30 – 15:00, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ (Εχελιδών 69 & Πειραιώς). Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/ριες αμαξιδίου.
Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το έργο FRIDAS – Freedom in Rights Identities Driven through Arts and Sports πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Liminal – Πρόσβαση στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου FRIDAS και και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δειτε όλο το πρόγραμμα: https://www.cityofathens.gr/…/dimos-athinaion-to…/