ΔΗΜΟΙ

Πράσινο φως για νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αγία Παρασκευή – Μυλωνάκης: «Κλείνουν εκκρεμότητες δεκαετιών στην πόλη»

Την έγκριση της μελέτης και την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Ρόδων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που σηματοδοτεί το κλείσιμο εκκρεμοτήτων πολλών ετών για την πόλη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, το έργο προϋπολογισμού 2.048.865 ευρώ χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια, προσφέροντας σημαντική στήριξη σε δεκάδες οικογένειες της περιοχής.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη διοίκηση μιας πόλης που νιώθεις ότι πραγματικά αρχίζουν να κλείνουν εκκρεμότητες πολλών ετών. Σήμερα είναι μια τέτοια στιγμή για την Αγία Παρασκευή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 56 παιδιών – 28 βρεφών και 28 νηπίων – ενισχύοντας τις κοινωνικές υποδομές και διευκολύνοντας την καθημερινότητα των νέων οικογενειών της πόλης.

Ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Δήμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη τους συνάντηση συμφώνησαν πως η Αγία Παρασκευή «έχει κουραστεί να ακούει για έργα που σχεδιάζονται αλλά δεν προχωρούν ποτέ».

«Έργα που για δεκαετίες έμεναν πίσω και “στοίχειωναν” την πόλη μας. Και ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πρώτη στιγμή στάθηκε έμπρακτα δίπλα μας για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα», τονίζει.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προχωρά ήδη ένα ευρύ πρόγραμμα έργων υποδομής στην πόλη, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου της πόλης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2027,
  • η επαναδημοπράτηση του νέου Δημαρχείου,
  • η ενεργειακή αναβάθμιση τριών δημοτικών σχολείων μέσα στο καλοκαίρι,
  • το μεγάλο έργο ομβρίων υδάτων στις περιοχές Κοντοπεύκου, Παραδείσου και Πευκακίων, που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης,
  • καθώς και η κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του αστικού ιστού.

«Πρόκειται για έργα που αλλάζουν πραγματικά την καθημερινότητα της πόλης μας. Για αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για μία ακόμη φορά. Γιατί πίστεψε στην ανάγκη να προχωρήσουν έργα που η Αγία Παρασκευή περίμενε για δεκαετίες», σημειώνει ο δήμαρχος.

Κλείνοντας, ο κ. Μυλωνάκης υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει «με συνεργασία, επιμονή και δουλειά, για να δίνει λύσεις σε προβλήματα που για πολλά χρόνια έμεναν ανοιχτά».

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

4 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

4 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

5 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

5 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

5 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

5 ώρες ago