ΔΗΜΟΙ

Τομπούλογλου: Επιστρέφει ο “Κένταυρος” στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Τομπούλογλου ότι βρίσκεται σε τελική φάση η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του εμβληματικού αναψυκτηρίου “Κένταυρος” στη μαγευτική λίμνη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρά το ότι ο Δήμος εξασφάλισε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής και τη δασική υπηρεσία η αντιπολίτευση ( Τάφας, Κοσκολέτος, Κουτσάκης, της παράταξης του πρώην Δημάρχου Γιάννη Βούρου) προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπονομεύσει με διάφορα προσχήματα αυτό το έργο που τόσο πολύ επιθυμούν να γίνει οι κάτοικοι όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και των γειτονικών δήμων. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου τους είπε ότι “αυτά που κάνετε θα τα κρίνει ο λαός και πάρα την πολεμική που ασκείται το έργο θα γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να μπορούν να το απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας”.

Επισημαίνουμε ότι το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας εχει έκταση περίπου 450 στρέμματα και ειναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά άλση του λεκανοπεδίου Αττικής. Στο κέντρο του Άλσους αυτού υπάρχει μια θαυμάσια τεχνητή Λίμνη με ένα γραφικό νησάκι, Μύλο και θαυμάσια συντριβάνια.

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου που ανέλαβε το Δήμο το 2024 εχει δείξει την ιδιαίτερη φροντίδα της για το Άλσος και διεκδικεί από το Yπουργείο Eσωτερικών το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την ανάπλαση αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη. Το αναψυκτήριο “Κένταυρος ” εμβαδού 120τμ εχει σχεδιαστεί με απόλυτα φιλικα προς το περιβάλλον υλικά και θα κτιστεί στη θέση του παλαιού αναψυκτηρίου που υπήρχε εκεί επι 50 ολόκληρα χρόνια και το οποίο κατεδαφίστηκε το 2015 από τον τότε Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Ας σημειωθεί ότι ο νέος “Κένταυρος” που θα κατασκευαστεί εκεί θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος τη δασική νομοθεσία, ο δε Δήμος δεν θα καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του. Η ανέγερση του νέου “Κενταύρου” ανατέθηκε σε ανάδοχο ιδιωτική εταιρία μετά απο διεθνή διαγωνισμό η οποία θα το κατασκευάσει με δικά της αποκλειστικά έξοδα , θα το χρησιμοποιήσει για μια περίοδο 20 ετών καταβάλλοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό ενοίκιο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του προς όφελος του Δήμου.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

7 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

11 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

11 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

11 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

11 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

12 ώρες ago