ΔΗΜΟΙ

Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για την ανακύκλωση στην Πετρούπολη

Από τις βασικές προτεραιότητες του δήμου Πετρούπολης εξακολουθεί  να παραμένει η ενίσχυση της ανακύκλωσης, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την εξοικονόμηση χρημάτων που δίνονται για την ταφή των απορριμμάτων στη χωματερή.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να υπάρχει συνεχώς καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η δημοτική Αρχή της πόλης αξιοποιεί την κινητή μονάδα ενημέρωσης των δημοτών.

Η συγκεκριμένη Μονάδα θα επισκεφθεί σχολεία και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δράσεις του Δήμου και να λάβουν κάθε πληροφορία που θέλουν για την ανακύκλωση.

Όπως επισημαίνεται, με στόχο, ο δήμος να μην «πετάει στα σκουπίδια» χρήματα για την εισφορά στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής και το άδικο χαράτσι του τέλους ταφής, επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε τα χρήματα να διατεθούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας.

Μιλώντας για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πρασίνου, Θωμάς Κοτσαμπάς, δήλωσε: «H Διοίκηση του Δήμου και τα στελέχη της Διεύθυνσης μας δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, να κρατάμε την Πετρούπολη σε ένα καλό επίπεδο καθαριότητας.

Είμαι πεισμένος ότι κάθε βήμα, κάθε πρωτοβουλία που θα δυναμώσει τα προγράμματα ανακύκλωσης, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει, συντελεί και στην ακόμα πιο ικανοποιητική εικόνα της πόλης.

Παράλληλα βοηθάει στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, κυρίως στα παιδιά μας. Όπου λοιπόν βρείτε την Κινητή μας Μονάδα, ελάτε να συζητήσουμε για την ανακύκλωση».

Τελευταία άρθρα

Η καταστατική θέση των αιρετών προτεραιότητα της ΕΝ.Δ.Α

Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…

15 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Ποδηλατόδρομοι και ήπιες μετακινήσεις στο επίκεντρο στα Βριλήσσια

Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…

29 λεπτά ago

Πρόστιμο 105.600 ευρώ για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…

35 λεπτά ago

Καλαμάτα: Προχωρά το Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

42 λεπτά ago

Μάνδρα: Παρεμβάσεις ουσίας στο 1ο Δημοτικό – Λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών

Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…

1 ώρα ago

Σενάρια για σαμποτάζ σε δημοτικό ηλεκτροφωτισμό

Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…

1 ώρα ago