Συμβολική δράση δενδροφύτευσης, εξωραϊσμού και καλλωπισμού στο Άλσος Αγίου Φιλίππου διοργανώνει την Κυριακή το πρωί ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη
Σημείο συνάντησης κατοίκων και εθελοντών θα είναι η συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Θεσσαλίας, από όπου θα ξεκινήσει η δράση.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Εθελοντές Περιβάλλοντος Κερατσινίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου για την αναβάθμιση και την περιβαλλοντική ενίσχυση του άλσους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος, μετά από την έγκριση του Δασαρχείου Πειραιά, προχώρησε στην κοπή περίπου 300 ξερών δέντρων και στη φύτευση αντίστοιχου αριθμού νέων δέντρων. Τα δέντρα που επιλέχθηκαν ανήκουν σε διαφορετικά είδη, με στόχο την ενίσχυση της βιοποικιλότητας του άλσους.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος έχει εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση του Άλσους Αγίου Φιλίππου, ενώ αναμένεται η έγκριση χρηματοδοτικού προγράμματος από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων και την αποκατάσταση του άλσους.
Μιλώντας για το θέμα της ενίσχυσης του αστικού πρασίνου, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε:
«Το Άλσος Αγίου Φιλίππου αποτελεί έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή μας. Με οργανωμένες παρεμβάσεις προχωρήσαμε, μετά από έγκριση του Δασαρχείου Πειραιά, στην απομάκρυνση ξερών δέντρων και στην αντικατάστασή τους με νέα, διαφορετικών ειδών, ώστε να ενισχύσουμε τη βιοποικιλότητα του άλσους. Η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση του άλσους και αναμένουμε την έγκριση του χρηματοδοτικού προγράμματος από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την αναζωογόνηση και την ουσιαστική αναβάθμιση του Άλσους Αγίου Φιλίππου, ώστε να παραδώσουμε στους κατοίκους έναν ασφαλή, πράσινο και ζωντανό δημόσιο χώρο».
Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πεζών και ιδίως, των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, καθώς…
Δημοπρατήσεις νέου παιδικού σταθμού, βιβλιοθήκης και ΚΑΠΗ στις Σαράντα Εκκλησιές και αναβάθμισης σχολικού συγκροτήματος της…
Εκστρατεία για τη διάσωση της τοπικής ιστορικής μνήμης κάνει ο δήμος Μεταμόρφωσης, που καλεί τους…
Με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και αυτή τη φορά την Ημέρα Φιλελληνισμού…
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς.
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα και οι παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του δήμου Ραφήνας-…