Στις παραλίες της πόλης ξεχύθηκαν μαθητές των σχολείων του Αλίμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου και συμμετέχοντας στην εκστρατεία καθαρισμού τους από σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά.
Η πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αλίμου, στο Β’ Αλίπεδο, στέλνοντας μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, εντάσσεται στον σχεδιασμό για τον καθαρισμό των ακτών της πόλης, ενόψει καλοκαιριού, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, και την ασφάλεια των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές και καθηγητές των «Εκπαιδευτηρίων Ζώη», σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας, συλλέγοντας σημαντική ποσότητα απορριμμάτων.
Αναφερόμενος στη δράση, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιάννης Αντωνάκης, που έδωσε το παρών στη δράση, στην σχετική του ανάρτηση, αναφέρει:
«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποδεικνύεται με μια φωτογραφία μπροστά στα σκουπίδια, αλλά με το να σκύβεις και να τα μαζεύεις. Ο εθελοντισμός και ο σεβασμός προς τη δημόσια καθαριότητα αποτελούν για εμάς στίγμα πολιτισμού. Όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις».
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.
Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…