Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η οποία εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου, περί κωλυμάτων και ασυμβιβάστων αιρετών, κηρύξει έκπτωτο το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ληξουρίου Διονυσίου Περδίκη για χρέη.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο δημοτικός σύμβουλος, κατά την έναρξη της νέας δημοτικής Αρχής, τον Ιανουάριο του 2024, φερόταν να έχει οφειλές άνω των 300 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΚ.
Μετά την κοινοποίηση της απόφασης στο δήμο και τον ίδιο το δημοτικό σύμβουλο, θα ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης της θέσης του στο δημοτικό συμβούλιο από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους αμέσως λιγότερους ψήφους στις εκλογές του 2023.
Πάντως, ο Δ. Περδίκης, μιλώντας για την απόφαση της Αποκεντρωμένης δήλωσε πως δεν είχε καμία προφορική ή έγγραφη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις ανακήρυξης δημοτικού συμβούλου, ενώ διέψευσε τα αίτια στα οποία βασίζεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του αναφέρει: «Η όποια οφειλή μου προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είχε τακτοποιηθεί πριν την ανάληψη από μέρους μου θέσης δημοτικού συμβούλου».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…
"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…
To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…
Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στον νομό Φλώρινας.
Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.