ΔΗΜΟΙ

Στέλιος Αγγελούδης: Διάλογος για τη ΔΕΘ μακριά από λογικές διχασμού

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε χθες στη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει, με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών, στη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το μέλλον της ΔΕΘ, εφόσον συντρέξουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των πολιτών και την κατάθεση του σχετικού αιτήματος, ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε ότι ανοίγει ένας κρίσιμος δημόσιος διάλογος όχι μόνο για την επόμενη ημέρα της ΔΕΘ, αλλά κυρίως για το αύριο της Θεσσαλονίκης, με στόχο αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και την ουσιαστική ενίσχυση του πράσινου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η διοίκηση του Δήμου είχε ενεργή συμμετοχή στην πολύμηνη κινητοποίηση γύρω από το ζήτημα της ΔΕΘ, τονίζοντας πως πέτυχε να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και να γίνει αποδεκτό το αίτημα για τη δημιουργία μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου στην καρδιά της πόλης. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι στο παρόν στάδιο το βάρος δίνεται στη θεσμική πορεία του εγχειρήματος και όχι στην ουσία της αντιπαράθεσης, επαναβεβαιώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει με συνέπεια όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Αγγελούδης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να διεξαχθεί ένας ανοιχτός και τεκμηριωμένος διάλογος, μακριά από λογικές διχασμού, σημειώνοντας: «ήρθε η ώρα, οι πολίτες να ενημερωθούν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, το δημόσιο διάλογο» για όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη ΔΕΘ και την πορεία της πόλης. Όπως τόνισε, ζητούμενο είναι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, με σαφές σχέδιο, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και όρους που θα εξασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του θεσμού όσο και την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για περισσότερο πράσινο.

Στο ίδιο πλαίσιο, έστειλε μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας ότι στόχος της διοίκησης είναι η πόλη να βγει από αυτή τη διαδικασία «ενωμένη και όχι διχασμένη». «Θέλουμε ένα δημιουργικό, με επιχειρήματα, διάλογο που θα προσθέσει στην πόλη, δεν θα της ανοίξει νέα μέτωπα εσωστρέφειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε, τέλος, να προχωρήσει άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο προβλεπόμενος έλεγχος των υπογραφών για το δημοψήφισμα και να συγκροτηθεί, υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτροπή με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων για τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τελευταία άρθρα

O Δήμαρχος Πειραιά απαντά στην “Κοινωνική” για την παρουσία του στην εκδήλωση του ΕΛΑΣ για την Τoπική Aυτοδιοίκηση

"Όσοι επιμένουν να αποδίδουν πολιτικές σκοπιμότητες σε κάθε θεσμική παρουσία, απλώς διαψεύδονται από την ίδια…

9 λεπτά ago

Όλα έτοιμα για το beach party των μελών ΚΑΠΗ της Γλυφάδας

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στην…

22 λεπτά ago

Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2027 το Παλαιό Φάληρο

Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2027 ανακηρύχθηκε το Παλαιό Φάληρο, με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο να…

1 ώρα ago

Έργα στατικής ενίσχυσης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Πεντέλης

Ο Δήμος στοχεύσει σε πιο ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον φιλοξενίας για τα παιδιά.

1 ώρα ago

Αυστηρό πλαίσιο για τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας στους δήμους

Άμεσα από το νέο ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης των παραβάσεων και υπολογισμού των διοικητικών προστίμων που…

2 ώρες ago

Μέγαρα: Απολογισμός πεπραγμένων Κοινωνικής Πολιτικής – 2,5 χρόνια έργου

Από την αποσπασματική κοινωνική μέριμνα στη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου υγείας και κοινωνικής φροντίδας

2 ώρες ago