ΔΗΜΟΙ

Πέντε νέα ταχύπλοα στο Πυροσβεστικό Σώμα

Στην τελετή παράδοσης των πέντε σύγχρονων ταχύπλοων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, από το Υπουργείο Πολιτικής προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας ότι αναβαθμίζουν ουσιαστικά το επίπεδο προστασίας στη θαλάσσια ζώνη.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Πειραιά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, Υφυπουργών, εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων αρμόδιων φορέων.

Αναφερόμενος στην παράδοση των νέων ταχυπλόων σκαφών, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα ταχύπλοα μέσα άμεσης επέμβασης αναβαθμίζει ουσιαστικά το επίπεδο προστασίας στη θαλάσσια ζώνη και ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας για πολίτες, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Ο Πειραιάς, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βασική πύλη εισόδου και εξόδου της Ελλάδας, οφείλει να διαθέτει ισχυρούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Άλλωστε σε μια περίοδο όπου οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ολοένα και πιο έντονες, η πρόληψη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα αποτελούν μονόδρομο.

Η στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πολιτεία, τα Σώματα Ασφαλείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι καθοριστικής σημασίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε κρίσης».

Share

Τελευταία άρθρα

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

37 λεπτά ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

3 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

4 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

4 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

4 ώρες ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

4 ώρες ago