Ενημέρωση καταναλωτών για τη ρύθμιση οφειλών
Ιδιαίτερα σημαντικές για όσους καταναλωτές θέλουν να μπουν στη διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους θα είναι τα δύο σεμινάρια που διοργανώνει η δημοτική Αρχή Αγίων Αναργύρων- Καματερού στις δύο δημοτικές ενότητες.
Συγκεκριμένα, στις 2 και στις 13 Μαρτίου, σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό, αντίστοιχα, η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου θα αναπτύξει ζητήματα όπως:
– Εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών στεγαστικών/καταναλωτικών δανείων και οφειλών στο δημόσιο (ηλεκτρονικές πλατφόρμες και μεσολάβηση της ΕΚΠΟΙΖΩ)
– Μη νόμιμες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων από τράπεζες και δημόσιο
– Εισπρακτικές εταιρείες και παράνομες οχλήσεις
– Καταχρηστικές τραπεζικές προμήθειες σε καταθετικούς λογαριασμούς
Η εκδηλώσεις εντάσσονται στη δράση «Βελτίωση των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα υπερχρέωσης» στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο “IDeAS4Gr (ImprovingDebtAdvice Services for Greeks)”, το οποίο υλοποιεί η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. σε συνεργασία με την ΕΝ.ΚΑ.Περιφέρειας Κρήτης.




