ΔΗΜΟΙ

Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε σχολείου στη Φυλή

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Φυλής το νέο περιστατικό βανδαλισμού στο διδακτήριο του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δήμος, μετά τη σχετική ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολέιου, πραγματοποίησε αυτοψία κι εν συνεχεία υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Το νέο περιστατικό βανδαλισμού δεν είναι το πρώτο που αναστατώνει την περιοχή αφού έρχεται σε συνέχεια περσινών, τόσο στο ίδιο, όσο και σε άλλα σχολεία και έχει σημάνει συναγερμό στο Δήμο, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως τονίζει ο δήμος Φυλής, σε κάθε περίπτωση, είναι θα είναι αμείλικτος και θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε βάρος των ατόμων που θα συλληφθούν, ζητώντας από το δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία τους, αλλά και αποζημίωση.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο Χρήστος Παππούς δήλωσε:

«Πρόκειται για αντικοινωνικές πράξεις που στρέφονται εναντίον μιας εθνικής υπόθεσης όπως είναι η Παιδεία. Τα εγκληματικά αυτά στοιχεία δε σέβονται το δημόσιο χρήμα που προέρχεται από το υστέρημα των συνδημοτών μας.

Να είναι βέβαιοι ότι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, η οποία θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Τέρμα σε αυτές τις συμπεριφορές που αμαυρώνουν την προσπάθεια των φοιτητών μας στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, αλλά και των συνδημοτών μας που διακρίνονται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

Τελευταία άρθρα

Δημιουργία ποιοτικών υποδομών στον ορεινό όγκο των Αγράφων

Συνάντηση Γραφάκου με τους Δημάρχους Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

13 ώρες ago

Π.Ε.Δ. Στ. Ελλάδας: Πώς κατανέμονται οι πόροι της Περιφέρειας για την οδοποιία

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας για την κατανομή της…

14 ώρες ago

Καλαμάτα: Αυτοψία Βασιλόπουλου στις νέες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ

Θα είναι έτοιμες στα τέλη του χρόνου.

14 ώρες ago

Τα Δημήτρια επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη

Ο ιστορικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης συνεχίζει να εξελίσσεται, να πειραματίζεται και να συνομιλεί με…

15 ώρες ago

1,5 εκατ. ευρώ για τις οδικές υποδομές της Ευρυτανίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσχωρά σε νέες παρεμβάσεις ουσίας για καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας στην περιοχή…

15 ώρες ago

Ο Δήμος Δομοκού συμμετέχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους…

15 ώρες ago