ΔΗΜΟΙ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λήμνος

Αίτημα να κηρυχθεί ολόκληρο το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απηύθυνε ο δήμος Λήμνου, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, τις πληγές της από το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε το νησί, μετρά από το πρωί η Λήμνος όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στη Μύρινα και ειδικότερα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα ΚΤΕΛ, όπου τα νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Από την έντονη βροχόπτωση υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος κάνοντας τους δρόμους αδιάβατους, ενώ λόγω της επικινδυνότητας των φαινομένων υπάρχει σαφής σύσταση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως αναφέρουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ένταση της βροχόπτωσης προκάλεσε προβλήματα και σε άλλα σημεία της πόλης, με χαρακτηριστικό όπου καταγράφηκαν δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου και οι δυνάμεις της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονταν στους δρόμους, προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά και να καθαρίσουν τα φρεάτια.

Μετά την υποχώρηση των φαινομένων, οι δημοτικές υπηρεσίες ξεκινούν τον απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν, στις υποδομές του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από χθες το νερό κρίθηκε ακατάλληλο ακόμη και για οικιακή χρήση, λόγω ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Τέλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στο νησί σημειώνουν την ανάγκη υλοποίησης αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων.

Share

Τελευταία άρθρα

Γ. Χατζημάρκος: “Στη Ρόδο σχεδιάσαμε την Ευρώπη του αύριο”

"Η Πολιτική Συνοχής είναι το στήριγμά μας για να προχωράμε όλοι μαζί, ισότιμα".

4 ώρες ago

Μέτσοβο: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος NESTS

Οι συζητήσεις κάλυψαν ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών που εντάσσονται στο…

4 ώρες ago

Ηλιούπολη: “Ντύθηκε” στα πορτοκαλί το Δημαρχείο

Τιμήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

4 ώρες ago

Πετρούπολη: Η ανακύκλωση βιοαποβλήτων έγινε ήδη τρόπος ζωής

Ο Δήμος Πετρούπολης, σε πειραματική εφαρμογή της ανακύκλωσης βιοαποβλήτων στην πόλη, το 2025 συνέλεξε 350…

4 ώρες ago

Δ. Καφαντάρης: “Η προστασία της ελληνικής ελαιοκαλλιέργειας είναι εθνική υπόθεση”

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τον τρόπο…

4 ώρες ago

Σουφλί: Το ταξίδι ζωής του μεταξοσκώληκα πηγή έμπευσης για την παγκόσμια λογοτεχνία

Η τέχνη του μεταξιού, ψυχή του Σουφλίου, εμπνέει τη διεθνή λογοτεχνία.

5 ώρες ago