Τις ιδιαίτερες ανάγκες των ορεινών δήμων, όσον αφορά στις υποδομές, την στελέχωση των υπηρεσιών και τα ζητήματα καθημερινότητας, έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος Αργιθέας.
Κατά την συνάντησή του με τον Θοδωρή Λιβάνιο, ο Ανδρέας Στεργίου, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της ενίσχυσης των υποδομών για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνδρομή του Υπουργείου, σε θεσμικά και οικονομικά θέματα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΕΣ σε αιτήματα χρηματοδότησης που έχουν συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, κατά την συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και για θεσμικού ενδιαφέροντος θέματα, αλλά και για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας για την Αυτοδιοίκηση.
Μέσα από τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, ο δήμαρχος Αργιθέας μίλησε για τις αντικειμενικές δυσκολίες, την έλλειψη βασικών κρατικών δομών, την απουσία τακτικής συγκοινωνίας, καθώς και τις ιδιαίτερα απαιτητικές γεωμορφολογικές και κλιματικές συνθήκες.
Για τον λόγο αυτό και εξέφρασε την άποψη ότι οι ορεινοί Δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντια κριτήρια, αλλά με ειδικές, ρεαλιστικές παρεμβάσεις.
Από την πλευρά του, ο Θ. Λιβάνιος, επεσήμανε ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, ο δήμος έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς, δίνοντας έμφαση στην συντονισμένη συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…