ΔΗΜΟΙ

Κατερίνη: Δημιουργείται Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών

Ο Δήμος Κατερίνης δημιουργεί πλέον ενεργειακή κοινότητα μετά και την υπογραφή του καταστατικού μεταξύ των συμβαλλόμενων εταίρων.

Στη σύνθεση της Ενεργειακής Κοινότητας, με τον διακριτικό τίτλο “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Κατερίνης ΣΥΝ Π.Ε.” μετέχουν ο Δήμος Κατερίνης, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης «ΔΕΥΑΚ», και τα Δημοτικά Πάρκινγκ «ΠΟΛΙΣ – Κοινή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ».

Το ιδρυτικό καταστατικό υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Σάββας Οφείδης, και εκ μέρους των Δημοτικών Πάρκινγκ, ο πρόεδρος, Γιώργος Μπαλαούρας.

Πρόκειται για μια ιστορική πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, που αφορά σε μια επένδυση που διασφαλίζει συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητας, καθώς θα υπερκαλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών των δημοτικών υποδομών, με την λειτουργία και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 18 MWh.

Μέσα από τη λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας, εκτός από την ενεργειακή επάρκεια και λειτουργική αυτονομία τόσο του Δήμου όσο και των Νομικών του Προσώπων, δίνεται η δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτες οικογένειες του Δήμου Κατερίνης.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, «η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης προχωρά με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό σε ένα ιστορικής σημασίας έργο, που στοχεύει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου. Με τα χρήματα που θα εξοικονομούνται, ο Δήμος Κατερίνης θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει σε περαιτέρω αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις, τα οποία με τη σειρά τους θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, με το οποίο μεταβαίνουμε σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και κυρίως επιτυγχάνουμε να στηρίξουμε σε μια δύσκολη εποχή, περισσότερες από 400 οικογένειες ευάλωτων συμπολιτών μας, δίνοντάς τους δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια».

Εξοικονόμηση 6 εκ. ευρώ ετησίως
«Με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας εξαλείφεται εξ’ ολοκλήρου το ενεργειακό κόστος του Δήμου Κατερίνης, της ΔΕΥΑΚ και των Δημοτικών Πάρκινγκ, με την εξοικονόμηση περίπου 6 εκ. ευρώ ετησίως», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών μελετών του Δήμου Κατερίνης, Σάββας Οφείδης.

Ο πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ, Γιώργος Μπαλαούρας, υπογραμμίζει: «Η μείωση των λειτουργικών εξόδων, όπως αυτό του ενεργειακού κόστους, θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερες παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών στα δημοτικά πάρκινγκ, προς όφελος των δημοτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τους χώρους τους».

Τα οφέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Κατερίνης
– Κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών των δημοτικών υποδομών
– Εξοικονόμηση περισσότερων από 5.500.000€ ετησίως
– Ετήσια μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων κατά 18.618,10 τόνους CO2/KWh.
– Ενίσχυση περισσότερων από 400 ευάλωτων οικογενειών με κάλυψη του κόστους ενέργειας
– Στρατηγικός σχεδιασμός για τη μετάβαση του Δήμου σε ένα νέα ενεργειακό μοντέλο.

Τελευταία άρθρα

Πρόστιμο σε Δήμο για παρεμβάσεις σε χωματόδρομο

Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…

50 λεπτά ago

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

5 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

5 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

5 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

6 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

7 ώρες ago