Αποκλεισμένο πλήρως βρίσκεται από το πρωί σήμερα το χωριό Μαζαράκι στον δήμο Ήλιδας στην Ηλεία, εξαιτίας κατολίσθησης, που προκλήθηκε από την κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.
Μετά τις σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί από την κατολίσθηση ο ένας κεντρικός δρόμος του χωριού τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισε και ο δεύτερος δρόμος πρόσβασης, εξαιτίας νέας κατολίσθησης που διέκοψε ολοκληρωτικά την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ήλιδας, τέσσερα σπίτια του χωριού βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της κατολίσθησης
Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει τους φόβους για ραγδαία επιδείνωση του φαινομένου, το οποίο από χθες είχε ήδη χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, με το μήκος του μετώπου της κατολίσθησης να ξεπερνά τα 700 μέτρα από την είσοδο του οικισμού, στο τμήμα που συνδέεται με τον Πρόδρομο, έως πίσω από τον οικισμό.
Πηγή: iliakanea.gr
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.