Τον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Γιώργο Καλαντζόπουλο, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας συνεργασίας με σαφές διοικητικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Ο κ. Καλαντζόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα με βασική αποστολή την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και τον αποτελεσματικό συντονισμό των υπηρεσιών. Κατάγεται από τα Νιφοραίικα της Δ.Ε. Δύμης και το Λιμνοχώρι της Δ.Ε. Μόβρης. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Εδαφολογία και τη Γεωργική Χημεία, κάτοχος MSc στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διαθέτει σχεδόν είκοσι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, με σημαντική παρουσία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση μεγάλων υποδομών, όπως έργα στο ΟΑΚΑ, στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο και σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, έχει διαχειριστεί έργα αγροτικής ανάπτυξης και ευρωπαϊκά προγράμματα, μεταξύ των οποίων το ΠΑΑ 2014-2020 και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027.

Έχει διατελέσει σε καίριες θεσμικές θέσεις που σχετίζονται με εγγειοβελτιωτικά έργα και αρδευτικές υποδομές στη Δυτική Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και στην επιστημονική εποπτεία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Γενικού Γραμματέα στη διοικητική αναβάθμιση και την υλοποίηση του προγράμματος της δημοτικής Αρχής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία. Από την πλευρά του, ο κ. Καλαντζόπουλος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και δεσμεύτηκε να εργαστεί με έμφαση στην αποτελεσματικότητα, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.