Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έδωσε το «παρών» στον φετινό εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, σε μια εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη και την κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα.
Σε ανάρτησή του ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρέθηκα και φέτος στον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς – μια εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη μας και την κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα».
Ο εμβληματικός χώρος της διοργάνωσης μετατράπηκε σε μια ζωντανή γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα σε δύο αρχαίους λαούς, μέσα από θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς, μουσικές με ελληνικά και κινεζικά όργανα, καθώς και εντυπωσιακές επιδείξεις πολεμικών τεχνών.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αποτελεί διαχρονικά τόπο συνάντησης, συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Όπως τόνισε, «η σχέση μας με την Κίνα δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική και σταθερή», με κοινό προσανατολισμό την ενίσχυση συνεργασιών στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και μια δημιουργική χρονιά με νέες προοπτικές, καταλήγοντας: «Καλή Κινεζική Πρωτοχρονιά!».
Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…
Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.
Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…