Σήμερα, με τη συμπληρωματική σύμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση, ολοκληρώνεται ουσιαστικά η εικόνα του και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να παραδοθεί στους πολίτες ένας πλήρως αναβαθμισμένος, πράσινος δημόσιος χώρος δίπλα στη θάλασσα. Η Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια και αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας πολλών ετών.
Σε έκταση περίπου 12 στρεμμάτων δημιουργείται ένα μεγάλο πράσινο πάρκο με διαδρομές περιπάτου, σημεία θέασης και αναψυχής, πλατεία για ανοιχτές εκδηλώσεις και εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ένας χώρος που θα συνδέει την αλιεία με την αστική ανθεκτικότητα, το πράσινο και τον τουρισμό, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της Καλαμαριάς με τη θάλασσά της και αναβαθμίζοντας συνολικά το παραλιακό μέτωπο.
Η χθεσινή υπογραφή επιβεβαιώνει ότι Δήμος και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να βρίσκουν κοινό βηματισμό και να προχωρούν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος της πόλης.
“Σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε μια ορατή, πραγματική αλλαγή στην εικόνα της παραλίας της Καλαμαριάς. Ένα ακόμη βήμα για μια πόλη πιο ανοιχτή, πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη” δήλωσε η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…