ΔΗΜΟΙ

Την παραχώρηση των Άνω Δολιανών στον Δ. Βόρειας Κυνουρίας ζητά ο Γ. Καμπύλης

Tηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Ευστάθιο Σταθόπουλο, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν επιστολής που απέστειλε προς το ΥΠΕΝ με αντικείμενο την παραχώρηση του Δασικού Χωριού Άνω Δολιανών και τη λειτουργία του από τον Δήμο.

Συζήτησαν για το Δασικό Χωριό Άνω Δολιανών, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και για τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν ώστε να αξιοποιηθεί και πάλι μιας και πρόκειται για μια σημαντική υποδομή με αναπτυξιακές και τουριστικές δυνατότητες.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη θετική εξέλιξη που υπάρχει και την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αποδίδεται το Δασικό Χωριό στο Δασαρχείο και καταλογίζεται χρηματικό ποσό στον μισθωτή. Επιπλέον ότι άμεσα το Υπουργείο θα συγκροτήσει επιτροπή για την παραλαβή του Δασικού Χωριού και την καταγραφή των φθορών.

Ο Γ. Καμπύλης δήλωσε την πρόθεσή του, ως Δήμος, να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να λάβουν χώρα οι απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσει η εκ νέου εκμίσθωση του χώρου ενώ επεσήμανε για ακόμη μια φορά, ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

“Η αξιοποίηση του Δασικού Χωριού αποτελεί μια ουσιαστική ευκαιρία για τον Δήμο μας, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία” δήλωσε ο Γιώργος Καμπύλης.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

9 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

12 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

12 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

13 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

13 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

14 ώρες ago