ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, Χρήστου Κομπατσιάρη, παρουσία των Αντιδημάρχων, της Γενικής Γραμματέως, αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου και εκπροσώπων συναρμόδιων φορέων, με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς, Νικόλαο Χρυσάκη, καθώς και με κλιμάκιο της αρμόδιας Γραμματείας.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στον Δήμο, η παροχή καθοδήγησης και τεχνογνωσίας, καθώς και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, με έμφαση στην προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την ενίσχυση των δημοτικών μηχανισμών, τη συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

«Η προστασία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής και δείκτη πολιτισμού για την κοινωνία μας. Η συνεργασία μας με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς, Νικόλαο Χρυσάκη, ενισχύει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή σύγχρονων, αποτελεσματικών και υπεύθυνων πολιτικών, με στόχο έναν Δήμο που σέβεται και φροντίζει έμπρακτα τα ζώα συντροφιάς» δήλωσε ο δήμαρχος, Χρήστος Κομπατσιάρης.

Τελευταία άρθρα

Χαρδαλιάς: Πρόσκληση στους 66 δημάρχους για κοινές δράσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για τις δυνατότητες και τους…

32 δευτερόλεπτα ago

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

19 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

1 ημέρα ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

1 ημέρα ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago