ΔΗΜΟΙ

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Μουσείου Θεόφιλου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη, και τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού, Κατερίνα Ευθυμίου, επισκέφτηκε το Μουσείο Θεοφίλου, στο οποίο ολοκληρώθηκε το έργο επισκευής του κτιρίου αποθήκευσης έργων τέχνης και η προμήθεια νέου εξοπλισμού, με χρηματοδότηση 51.500 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το έργο βελτίωσης της μουσειακής αποθήκης του Μουσείου Θεόφιλου στη Βαρειά υλοποιήθηκε με στενή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Μυτιλήνης και τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (Δ.Σ.Α.Ν.Μ.) του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του κτιρίου αποθήκευσης και την προμήθεια εξοπλισμού ασφάλειας, κλιματισμού, κ.α. με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών του χώρου από τον Δήμο, η Υπηρεσία του Υπουργείου ανέλαβε τη σχεδίαση και την τοποθέτηση των έργων με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου, προτείνοντας την εγκατάσταση τριών σταθερών πλαισίων και δέκα συρόμενων μεταλλικών πλαισίων με πλέγμα, μουσειακών προδιαγραφών, τα οποία επιτρέπουν την ανάρτηση των έργων και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, το έργο ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αποθήκευσης. Η συντηρήτρια της Υπηρεσίας του Υπουργείου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου, προχώρησαν στη μεταφορά και τοποθέτηση 32 έργων στο νέο αποθηκευτικό χώρο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ρύθμιση των περιβαλλοντικών παραμέτρων, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη μακροχρόνια προστασία της συλλογής.

Η επίσκεψη του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου στον χώρο, συνδυάστηκε με την παρουσία ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Αναστασία Χουρμουζιάδη, με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Μουσείου και την έκθεση των έργων του Θεοφίλου σε αυτό.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

8 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago