ΔΗΜΟΙ

Άγ. Νικόλαος: Εισέρχεται δυναμικά στον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για τον τομέα της κρουαζιέρας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Άγιος Νικόλαος, για πρώτη φορά, καθιερώνεται ως λιμάνι homeport και αποκτά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας, ενισχύοντας τη θέση του προορισμού και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί αποτέλεσμα συστηματικής και συλλογικής προσπάθειας, μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των τοπικών φορέων, της ξενοδοχειακής κοινότητας και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της στρατηγικής ωρίμανσης του προορισμού τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνεργάστηκε με τη Five Senses Consulting & Development, λαμβάνοντας εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στον τομέα της κρουαζιέρας, με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό, την αναβάθμιση της εμπειρίας επισκέπτη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Μανώλης Μενεγάκης, σε δήλωσή του σημειώνει: «Η καθιέρωση του Αγίου Νικολάου ως λιμάνι homeport αποτελεί ένα ορόσημο για τον τόπο μας. Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού, συνεργασίας και κοινής στόχευσης. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου επενδύει σε μια ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με θετικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της πόλης, Δημήτρης Αγαπητός, αναφέρει σχετικά: «Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου εξελίσσεται σταθερά και αποκτά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στον τομέα της κρουαζιέρας. Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και συνεργασίες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υποστηριχθούν με επιτυχία λειτουργίες homeporting».

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

1 ώρα ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

1 ώρα ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

2 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

2 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

3 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

3 ώρες ago