Η ΔΕΥΑΝ Χίου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.482.960,32 € από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Βορείου Αιγαίου για την υλοποίηση έργου εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Χίου.
Το έργο αφορά:
– Αντικατάσταση παλαιών κεντρικών δικτύων ύδρευσης
– Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας
– Αντιμετώπιση διαρροών και περιορισμό απωλειών νερού
– Επέκταση κεντρικών δικτύων ύδρευσης και δικτύων διανομής
«Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση των βασικών υποδομών ύδρευσης, τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και τη διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Πρόδρομος Μανωλάκης, προσθέτοντας ότι με την υλοποίηση του έργου, θα αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης, γεγονός που θα περιορίσει τις απώλειες και θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού που λαμβάνουν οι δημότες.
«Η πρώτη από τις τρεις εγκρίσεις χρηματοδότησης για τα έργα ύδρευσης, ύψους 2.482.960,02 €, μόλις εγκρίθηκε. Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο εγκρίσεις, που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ.
Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…
1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…
Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…
Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…