ΔΗΜΟΙ

Ρόδος: Στοχευμένες δράσεις για την εδραίωσή της στην αγορά της Ινδίας

Με αφορμή την έναρξη της πρώτης απευθείας πτήσης της IndiGo από το Μουμπάι προς την Αθήνα, η Ρόδος φιλοξένησε 17 εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών οργανισμών της Ινδίας, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που διοργάνωσε ο ΠΡΟΤΟΥΡ, με στόχο την ένταξη του προορισμού στα πακέτα διακοπών των tour operators.

Η ινδική τουριστική αγορά αναπτύσσεται δυναμικά, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε προορισμό υψηλής προοπτικής. Αναγνωρίζοντας αυτή τη δυναμική, ο Δήμος Ρόδου και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) υλοποιούν στοχευμένες δράσεις για την εδραίωση του νησιού στην αγορά της Ινδίας.

Η Ρόδος φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθερό προορισμό στα προγράμματα των ινδικών ταξιδιωτικών γραφείων, ιδιαίτερα καθώς η αεροπορική σύνδεση με την IndiGo θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας τις τουριστικές ροές και εκτός θερινής περιόδου.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι φιλοξενούμενοι συναντήθηκαν στον Δήμο Ρόδου με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τουρισμού, Νίκο Παυλακίδη, τον Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας, Γιώργο Πάττα, και τον Σύμβουλο Διοίκησης του ΠΡΟΤΟΥΡ, Διονύση Τσιλιγκίρη. Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκαν θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως ο πολυτελής, ο συνεδριακός και ο γαμήλιος τουρισμός.

«Η επίσκεψη των Ινδών τουριστικών πρακτόρων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το ενδιαφέρον της ινδικής αγοράς για τη Ρόδο ενισχύεται διαρκώς μέσα από τέτοιες στοχευμένες ενέργειες και η προοπτική προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών στο νησί μας είναι πλέον απολύτως ορατή. Η Δημοτική μας Αρχή και ο ΠΡΟΤΟΥΡ εργάζονται μεθοδικά για το άνοιγμα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής τουριστικής αγοράς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας θα είναι τα αναμενόμενα και ότι μέσα από συστηματικές και στοχευμένες πρωτοβουλίες, η Ρόδος θα καθιερωθεί ως σταθερός προορισμός στις προτιμήσεις των Ινδών ταξιδιωτών τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Παυλακίδης.

Ο Δήμος Ρόδου, μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, θα συμμετάσχει από 5 έως 7 Φεβρουαρίου στην τουριστική έκθεση OTM Mumbai, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση της Ασίας.

Τελευταία άρθρα

Δημήτρης Λουκάς για Κερατέα: «Η χωματερή δεν θα επιστρέψει ποτέ» – Πρωτοβουλία για την ανάκληση των απαλλοτριώσεων

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα της χωματερής έχει κλείσει οριστικά,…

11 λεπτά ago

Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας ετοιμάζει ο Δήμος Πωγωνίου

Ζητά τη χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο.

19 λεπτά ago

Δήμος Παιονίας: Παραχωρήθηκε στον δήμο το Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας

Ολοκληρώνεται η παραχώρηση δωρεάν και κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Παιονίας του Πολιτιστικού Κέντρου-Κέντρου Νεότητας…

38 λεπτά ago

Στις 10 Οκτωβρίου η 455η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Miguel de Cervantes Saavedra: «…Ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι…

56 λεπτά ago

ΚΕΔΕ: Έκτακτη χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ στους δήμους και διεκδικήσεις για προσωπικό, ενέργεια και παιδικούς σταθμούς

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και τη λειτουργία των δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο…

2 ώρες ago

Άγραφα: Χρηματοδότηση οδικών βελτιώσεων υποσχέθηκε ο Λιβάνιος

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδ. Λιβάνιος, υποσχέθηκε στον Αλέξη Καρδαμπίκη χρηματοδότηση για πιο εύκολη πρόσβαση των…

2 ώρες ago