ΔΗΜΟΙ

Μαρούσι: Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας από τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου

Σε μια κίνηση με σαφές θεσμικό και κοινωνικό αποτύπωμα, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπέγραψε την αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, κατά την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «αποδέχεται τη διευρυμένη μορφή της και δεσμεύεται για την εφαρμογή των επικαιροποιημένων διατάξεών της», υπογραμμίζοντας πως στόχος της διοίκησης είναι η ουσιαστική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η αλλαγή νοοτροπίας και η αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Δ.Ε.Π.Ι.Σ. και στα στελέχη του Δήμου που στηρίζουν έμπρακτα τις σχετικές δράσεις.

Η Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Ι.Σ. και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Λέκκα χαρακτήρισε την υπογραφή «πολιτική, κοινωνική και ηθική δέσμευση», τονίζοντας ότι ο Δήμος αναγνωρίζει τις ανισότητες και εργάζεται συστηματικά για την άρση τους.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, η Μαργαρίτα Βάρσου, η Δρ. Ελένη Ζενάκου από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, η Φωτεινή Βρύνα και η πρωταθλήτρια Μαρία Καρπαθάκη, οι οποίες εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου.

Η Χάρτα, που εκπονήθηκε από το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και αναθεωρήθηκε το 2022, ενσωματώνει σύγχρονες πολιτικές ισότητας. Το Μαρούσι συγκαταλέγεται στους πρώτους ελληνικούς δήμους που την υιοθετούν έμπρακτα — όχι στα χαρτιά, αλλά με δράσεις στην καθημερινότητα.

Παραβρέθηκαν στη εκδήλωση ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Παναγιώτης Σαγρής, Γιάννης Νικολαράκος, Κατερίνα Βουρλάκη, οι Εντεταλμένες Σύμβουλοι Φανή Λέκκα (και μέλος Δ.Ε.Π.Ι.Σ.) και Ευτυχία Παρασύρη (Πρόεδρος Φόρουμ Νέων Αμαρουσίου), τα μέλη της Δ.Ε.Π.Ι.Σ., Βάλια Χριστακοπούλου (σύμβουλος Δημάρχου), Φωτεινή Ιωαννίδη, Αικατερίνη Σκιτζού, Ειρήνη Χαϊδή, Κωνσταντίνα Πράτσα, Έφη Γιαννακού, Ρούλα Μπογδάνου, Παναγιώτης Μπουλουγούρης, Κυριακή Χρυσού, Χριστίνα Θεοδωρίδου, Λιζέτα Μπακόλα, Ιωάννα Αμαξηλάτη, Δήμητρα Κρεκούκια, Μάρθα Διονυσιάδου, Φασιλή Ματούλα, Ανδρομάχη Τσουκαλά, Ελένη Μπαϊράμη και Νότα Παπαϊωάννου και η σύμβουλος του Δημάρχου Άννα Βαγιωνά.

Τελευταία άρθρα

Καλαμάτα: Αναβάθμιση της παιδικής χαράς στο αναψυκτήριο

Η κάλυψη της δαπάνης θα γίνει από δωρεά της ΔΕΗ, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωνικής ευθύνης…

6 λεπτά ago

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων ζητά η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Μετά από πρόταση και εισήγηση του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή.

16 ώρες ago

Χαρδαλιάς: Το Πεδίον του Άρεως μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης μουσικής και πολιτισμού

Με ελεύθερη είσοδο και τη συμμετοχή περισσότερων από 60 DJs, μουσικών παραγωγών και καλλιτεχνών από…

17 ώρες ago

17 ασθενοφόρα για ισάριθμα Κέντρα Υγείας από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Στόχος είναι η διασφάλιση της ταχύτερης και ασφαλέστερης διακομιδής των πολιτών.

17 ώρες ago

Ν. Φαρμάκης: “Το μέλλον πλέον σχεδιάζεται μαζί με τη Δυτική Ελλάδα”

H Περιφέρεια Δ. Ελλάδας επιλέχθηκε ως "Περιφέρεια-Πιλότος" για να διαμορφώσει την πρόταση του περιφερειακού μετασχηματισμού…

18 ώρες ago

Melitzazz 2026: Επιστρέφει δυναμικά στο Λεωνίδιο, στις αρχές Ιουλίου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. Εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες της Νότιας Κυνουρίας.

18 ώρες ago