Η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης διενεργεί πλέον τακτικούς ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, με έμφαση στην τήρηση των υποχρεώσεων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα στην ύπαρξη ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) σε σκύλους.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, μία από τις βασικές αιτίες αύξησης των αδέσποτων είναι τα δεσποζόμενα ζώα που είτε εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους είτε αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς στείρωση και χωρίς σήμανση, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα ζώα.
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Λευτέρης Παγωνίδης, καλεί τους δημότες “να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, που προβλέπει υποχρεωτική σήμανση (τσιπ), εμβολιασμό, στείρωση ή εναλλακτικά αποστολή γενετικού υλικού, φύλαξη του σκύλου εντός της κατοικίας ή της αυλής και όχι ελεύθερη κυκλοφορία στον δρόμο, βόλτα μόνο με λουρί, αποκομιδή των ακαθαρσιών του ζώου και, βεβαίως, τήρηση όλων των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς”.
Στα αιτήματα των κατοίκων της πόλης για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών, ανταποκρίθηκε ο δήμος…
Σταδιακά προς την ολοκλήρωσή τους οδεύουν οι εργασίες συντήρησης στα γήπεδα της πόλης από τα…
Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου Σικυωνίων που εξασφαλίζει πόρους, συνολικού ύψους τριών…
Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…
Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…
Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…