ΔΗΜΟΙ

Αμαλιάδα: Σε πλήρη λειτουργία η Ορθοπεδική Κλινική

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του Διοικητή των Νοσηλευτικών Μονάδων Ηλείας, Σπύρου Πολίτη, της αναπληρώτριας Διοικήτριας με την εποπτεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας, Μαρίας Πετροπούλου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστα Τσαούση, του Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα, Νικόλαου Σδούγα, καθώς και ιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής, επισημοποιήθηκε η στελέχωση και λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής με τρεις ιατρούς, καλύπτοντας οργανωμένα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα ένα κρίσιμο κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας της περιοχής.

Πέραν της Ορθοπεδικής, η ενίσχυση του νοσοκομείου αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης με την πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου, την ενίσχυση του Χειρουργικού Τομέα, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσθετες θέσεις ιατρικού προσωπικού που θα θωρακίσουν περαιτέρω τη μονάδα.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ανακτά σταδιακά τη δυναμική του. Όπως τονίστηκε και στη συνάντηση, τα βήματα που πρέπει να διανυθούν για να επανέλθει το Νοσοκομείο στην προ-COVID κατάσταση, είναι ακόμη πολλά. Ωστόσο, με μεθοδική δουλειά και συνεχείς πρωτοβουλίες βελτιώνονται οι συνθήκες, σε μια μονάδα που εξυπηρετεί το σύνολο της Βόρειας Ηλείας και τμήμα της ορεινής ζώνης του Νομού.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

18 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

23 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

23 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

1 ημέρα ago