ΔΗΜΟΙ

Γραφείο στήριξης ογκολογικών ασθενών στον Δήμο Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων ενισχύει έμπρακτα το κοινωνικό του αποτύπωμα, προχωρώντας στη δημιουργία ενός νέου, εξειδικευμένου σημείου υποστήριξης για ασθενείς που δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδρύεται το «Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασθενών με Νεοπλασματικές Ασθένειες (ΓΕΑΝΑ)», μια δομή που στοχεύει να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να προσφέρει ουσιαστική, ανθρώπινη στήριξη σε ασθενείς και οικογένειες. Η πρωτοβουλία κατατέθηκε από τον Συντονιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Ρουστάνη, ο οποίος αναλαμβάνει και την ευθύνη υλοποίησης.

Το ΓΕΑΝΑ θα στεγάζεται στο Κέντρο Κοινότητας Καλαμπάκας και θα στελεχωθεί από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, με τη συνδρομή της «Βοήθειας στο Σπίτι» και σε συνεργασία με το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – ΚΑΠΑ3.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν και θα περιλαμβάνουν καθοδήγηση για δικαιώματα και παροχές, διαχείριση διοικητικών φακέλων, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και έγκυρη ενημέρωση μέσω έντυπου και ψηφιακού υλικού.

Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης, δηλώνοντας: «Η ίδρυση του ΓΕΑΝΑ δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη. Είναι μια καθαρή πολιτική επιλογή με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο Δήμος Μετεώρων αναλαμβάνει την ευθύνη να σταθεί ουσιαστικά δίπλα σε όσους δίνουν έναν δύσκολο αγώνα, εξασφαλίζοντας στήριξη, αξιοπρέπεια και πρόσβαση στα δικαιώματά τους. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος απέναντι στην ασθένεια».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

59 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago