ΔΗΜΟΙ

Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα adespota.peristeri.gr

Τη νέα πλατφόρμα adespota.peristeri.gr για την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ενεργοποιεί ο δήμος Περιστερίου, στο πλαίσιο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων του για τα ζώα συντροφιάς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Ισότητας και ΚΕΠ, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, με στόχο την αποτελεσματικότερη, σύγχρονη και διαφανή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο.

Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλες τις αιτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, όπως αιτήσεις στείρωσης, περίθαλψης, υιοθεσίας, αναδοχής, εθελοντή, δήλωσης δεσποζόμενου, δήλωση απώλειας δεσποζόμενου και λοιπών σχετικών διαδικασιών, με τρόπο απλό, άμεσο και λειτουργικό.

Στην σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Περιστερίου επισημαίνει ότι εφαρμόζει με συνέπεια τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν την ευζωία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναγνωρίζοντας ότι ο σεβασμός προς αυτά αποτελεί βασικό δείκτη πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας.

Με τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, ενισχύονται σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη φροντίδα, προστασία και διαχείριση των ζώων.

Share

Τελευταία άρθρα

Ανακαινίζονται οι παιδικές χαρές στο Αιγάλεω

Στα αιτήματα των κατοίκων της πόλης για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών, ανταποκρίθηκε ο δήμος…

2 ώρες ago

Αλλάζουν όψη τα γήπεδα της Πετρούπολης

Σταδιακά προς την ολοκλήρωσή τους οδεύουν οι εργασίες συντήρησης στα γήπεδα της πόλης από τα…

2 ώρες ago

3 εκατομμύρια ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Σικυωνίων

Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου Σικυωνίων που εξασφαλίζει πόρους, συνολικού ύψους τριών…

2 ώρες ago

Δεσμεύσεις Βασίλη Κικίλια για το Λιμάνι της Κυλλήνης

Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…

3 ώρες ago

Επίθεση ΕΔΕΥΑ κατά ΥΠΕΝ για το νομοσχέδιο του νερού

Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…

3 ώρες ago

Διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στο Νέστο για την αντιπυρική προστασία

Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…

3 ώρες ago