Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, και ο Πρόεδρος της Βρίσας, Νίκος Λάσκαρης, με παρέμβασή τους στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου να χαθεί η δυνατότητα ουσιαστικής αποζημίωσης μεγάλου αριθμού των πληγέντων της καταστροφικής φωτιάς στη Βρίσα και στα Βατερά το καλοκαίρι του 2022, ζητώντας την άμεση, δια ζώσης συνάντησή τους για το μείζον αυτό θέμα του καταλαιπωρημένου χωριού, την ερχόμενη εβδομάδα με τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων, στην Αθήνα.

Με αναλυτική περιγραφή και επιχειρηματολογία, ο Δήμος ζητά από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ, καταρχάς την εξασφάλιση –τουλάχιστον- τρίμηνης παράτασης σε πληγέντες αγρότες της περιοχής για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε φυτεύσεις και αντίστοιχη παράταση για την προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ.

Παράλληλα όμως, ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της Βρίσας που παρακολουθεί στενά, γνωρίζοντας καλά περιπτώσεις αγροτών που κινδυνεύουν να μην ενισχυθούν, θα επιδιώξουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση να συζητήσουν με τα υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων μία ακόμη επανεξέταση της σχετικής ΚΥΑ, με προοπτική νέας τροποποιητικής, με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να καλύψει απολύτως όλες τις περιπτώσεις αποζημίωσης των πληγέντων.