ΔΗΜΟΙ

Ουσιαστική συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Β40

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, βρέθηκε σήμερα στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Πόλεων B40 Balkan Cities Network. Επιβεβαιώνεται έτσι ο ενεργός και αναβαθμισμένος ρόλο της Θεσσαλονίκης στον διάλογο και τη συνεργασία των μεγάλων πόλεων της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξελέγη για δεύτερη συνεχή χρονιά μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου B40, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στο εσωτερικό του Δικτύου, καθώς και τη συμβολή της στη διαμόρφωση της στρατηγικής του για τα επόμενα χρόνια.

Η παρουσία της Θεσσαλονίκης στο B40 εντάσσεται σε μια σταθερή στρατηγική εξωστρέφειας, με στόχο την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών σε κρίσιμους τομείς, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, ο τουρισμός, η κλιματική μετάβαση, η καινοτομία και η κοινωνική συνοχή.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Δήμαρχο του Ζάγκρεμπ, Tomislav Tomašević, τον ασκούντα καθήκοντα Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Nuri Aslan, καθώς και με τον Δήμαρχο της Σμύρνης, Cemil Tugay, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολιτικής διασύνδεσης και της συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζάγκρεμπ, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν στη συστηματική εμβάθυνση της συνεργασίας τους, με αιχμή την πράσινη μετάβαση, την αστική ανθεκτικότητα, τον τουρισμό και την ευρωπαϊκή διάσταση των πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η περαιτέρω εξειδίκευση με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ζάγκρεμπ, με έμφαση σε συγκεκριμένα πεδία κοινών δράσεων και έργων.

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να επενδύει στη διεθνή παρουσία και τη διαδημοτική συνεργασία, διεκδικώντας ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον των πόλεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Τελευταία άρθρα

Σέρρες: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από 8 κοινότητες

Η δράση συμβάλλει στην αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υδάτινων πόρων.

19 λεπτά ago

Ελαιώνας: Ο μεγαλύτερος νέος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας

Ένα νέο, πράσινο κεφάλαιο ανοίγει στον Ελαιώνα.

48 λεπτά ago

Πρωτομαγιά στη Γλυφάδα με λουλούδια, τραγούδια και ρετρό στυλ

Η 9η Έκθεση Οχημάτων Εποχής στον Δρόμο των Ποιητών.

60 λεπτά ago

Φάρσαλα: Θωρακίζεται το υδρευτικό δίκτυο

Ενισχύεται η ανθεκτικότητα του συστήματος ύδρευσης απέναντι σε μελλοντικά ακραία φαινόμενα.

1 ώρα ago

Έρχονται νέα voucher διακοπών για Χίο και Κύθηρα

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026».

2 ώρες ago

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Βασ. Όλγας μετά τα έργα ανάπλασης

Τον συνόδευσαν η Λίνα Μενδώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης - Η απάντηση Δούκα στις δηλώσεις…

2 ώρες ago