ΔΗΜΟΙ

Επιτόπια παρέμβαση Χαρδαλιά στο Πέραμα

Στο Πέραμα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποιώντας επιτόπια αυτοψία στο σημείο όπου εδώ και δύο δεκαετίες οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή ζητούν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και τη δημιουργία εξόδου διαφυγής προς τη Λεωφόρο Σχιστού.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος έκανε λόγο για ένα «πάγιο αίτημα» της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα καθημερινής επικινδυνότητας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για «το σημείο που διεκδικούμε εδώ και είκοσι χρόνια το πάγιο αίτημα», εξηγώντας ότι απαιτούνται τεχνικές παρεμβάσεις «να μπει φανάρι για να μην δημιουργήσει πολτοποίηση οχημάτων, δικύκλων ή οχημάτων που βγαίνουν από το Άνω Πέραμα» και κυρίως «έξοδο διαφυγής προς λεωφόρος Σχιστού».

Ο κ. Λαγουδάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση, τονίζοντας πως «ο Περιφερειάρχης ήρθε αμέσως για δεύτερη φορά».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι το έργο περνά πλέον στη φάση υλοποίησης. «Αυτό που χρειάζεται να γίνει έχει ολοκληρωθεί. Τελειώσαμε τη μελέτη και μέσα στις επόμενες μέρες προχωράμε στην παρέμβαση που χρειάζεται, με την απαραίτητη σηματοδότηση για να είναι όλα ασφαλή», σημείωσε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για καθυστερήσεις του παρελθόντος, λέγοντας πως «δυστυχώς κάποια πράγματα μένουν στα συρτάρια χωρίς να υπάρχει λόγος», υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια προχωρά σε άμεσες, πρακτικές λύσεις.

Η παρέμβαση εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα αποσυμφορήσει την περιοχή, δίνοντας μια κρίσιμη εναλλακτική διέξοδο στους κατοίκους του Περάματος.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Περάματος:

Τελευταία άρθρα

Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων – Έχουμε καθαρίσει το σύνολο των δημοτικών δασικών εκτάσεων»

Στην εκπομπή «Πρωινή Αφετηρία» των Παραπολιτικών 90,1 με την Έρη Πανάγου μίλησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης…

3 ώρες ago

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Νάουσας

Τον Σεπτέμβριο θα υποδεχτεί μαθητές από όλη την Ημαθία.

5 ώρες ago

Ένταξη έργων 63,8 εκ. ευρώ για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Πελοπόννησο

Δημήτρης Πτωχός: «Μετατρέπουμε τη μετάβαση σε ευκαιρία ανάπτυξης».

5 ώρες ago

Συνεργασία Yπ. Περιβάλλοντος, Περιφέρειας & ΕΥΔΑΠ για την άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, για την ικανοποίηση των αγροτών της…

5 ώρες ago

Υμηττός: Ανακοινώσεις ΣΠΑΥ και Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για τους καθαρισμούς εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Στο επίκεντρο δημόσιας αντιπαράθεσης βρίσκεται η πορεία των καθαρισμών στον Υμηττό, με τον Σύνδεσμο Προστασίας…

6 ώρες ago