Σε πλήρη επιχειρησιακή ανάπτυξη βρέθηκε ο Δήμος Σαρωνικού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαχρήστου να παρουσιάζει αναλυτικό απολογισμό των παρεμβάσεων και να θέτει το πλαίσιο της επόμενης ημέρας.
Όπως επισημαίνει, «κλείνοντας αυτές τις δύο δύσκολες ημέρες επιφυλακής και διαχείρισης μιας εξαιρετικά απαιτητικής κακοκαιρίας, θέλω να κάνω έναν σύντομο απολογισμό για το τι έγινε και κυρίως για το τι κάνουμε από εδώ και πέρα».
Πριν την έλευση των φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν δύο διευρυμένα συντονιστικά και «θέσαμε το σύνολο του μηχανισμού σε 24ωρη επιφυλακή».
Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν σε:
– 34 απεγκλωβισμούς πολιτών
– 22 αντλήσεις υδάτων από κατοικίες
– 3 παροχές ιατρικής βοήθειας
– 20 ενημερώσεις προς τους δημότες
Μετά το πέρας του φαινομένου, διανοίχθηκαν 32 δρόμοι, αποκαταστάθηκε πλήρως το δίκτυο ύδρευσης και βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε 14 ιρλανδικές διαβάσεις.
Ο δήμαρχος προειδοποιεί ότι «τα επόμενα χρόνια θα ξανασυναντήσουμε αντίστοιχα, ίσως και ισχυρότερα γεγονότα», τονίζοντας την ανάγκη θωράκισης του Δήμου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα:
4,2 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα, 24 εκατ. ευρώ στην Ανάβυσσο, παρεμβάσεις στην οδό Χαράς με ίδιους πόρους και έργο αποκατάστασης 2 εκατ. ευρώ στο Θυμάρι.
«Εργαζόμαστε σκληρά και καθημερινά ώστε έργα δεκαετιών να ολοκληρωθούν και να εξασφαλίσουμε στον Σαρωνικό τις υποδομές που αξίζει», σημειώνει, ευχαριστώντας προσωπικό, συνεργάτες και δημότες για τη συμβολή τους.
Αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο, που στοίχισε τη ζωή σε…
Νέα διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για…
Την ανάγκη διασφάλισης επαρκούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το Σχολικό Πρόγραμμα, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής…
Ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική της διαδρομή ανοίγει η Βίκυ Καβαλλάρη, καθώς με απόφαση του…
Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών ανακαίνισης θέτει…
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει σε κρίσιμους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.