ΔΗΜΟΙ

32 «έξυπνες» διαβάσεις πεζών στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης περνά σε νέα εποχή οδικής ασφάλειας, μετατρέποντας 32 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε «έξυπνες», με στόχο τη δραστική μείωση των ατυχημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Η παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Διάβασης Πεζών» και καλύπτει βασικούς οδικούς άξονες, όπως η Εγνατία, η Τσιμισκή, η Ερμού και η Μάρκου Μπότσαρη, όπου η κίνηση πεζών και οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Συνολικά εγκαταστάθηκαν 64 αισθητήρες ανίχνευσης πεζών, 64 αισθητήρες καταμέτρησης και ταξινόμησης οχημάτων, 32 σετ φωτεινών LED μπαρών στα πεζοδρόμια και 32 κεντρικές μονάδες ελέγχου. Τα συστήματα ενεργοποιούνται αυτόματα με την παρουσία πεζών, ενισχύοντας την ορατότητα της διάβασης και «υπενθυμίζοντας» στους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα.

Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία τέσσερις κομβικές διασταυρώσεις – στις οδούς Μάρκου Μπότσαρη με Κων. Καραμανλή και Βασ. Όλγας, καθώς και στην Εγνατία με Εθνικής Αμύνης και στο ύψος του ΑΧΕΠΑ – ενώ οι υπόλοιποι πέντε κόμβοι αναμένεται να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελευταία άρθρα

Ομόφωνη εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού

Κατά την 8η Ειδική Δημόσια διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, με αντικείμενο την…

22 λεπτά ago

Καλάβρυτα: Ευχάριστα τα νέα για τον “Οδοντωτό”

Αισιόδοξος ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.

43 λεπτά ago

Φιλοθέη-Ψυχικό: Αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων

Καταργήθηκε ο θεσμός των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων.

1 ώρα ago

Αμοργός: Δύο μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας

Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αμοργού με μόνιμους ιατρούς αποτελεί μια σημαντική επένδυση για το…

3 ώρες ago

Δήμος Ζωγράφου: 47 θέσεις εργασίας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Από 7 Ιουλίου έως και 20 Ιουλίου 2026.

3 ώρες ago