ΔΗΜΟΙ

«Πυρά» Μανούρη κατά Θωμαΐδου για χαμένες χρηματοδοτήσεις

Σε υψηλούς τόνους και με αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, σχολιάζοντας δημόσια δήλωση της πρώην δημάρχου Δέσποινα Θωμαΐδου σχετικά με τη μη ένταξη της πόλης σε προγράμματα χρηματοδότησης για έργα οδοποιίας και πεζοδρομίων.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της κ. Θωμαΐδου σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «εμείς δεν είχαμε πρόβλημα οδοποιίας και πεζοδρομίων για να πάρουμε τέτοια χρηματοδότηση», δήλωση που, σύμφωνα με τον κ. Μανούρη, συνιστά «ξεκάθαρη ομολογία ανικανότητας» της προηγούμενης διοίκησης. Όπως υποστηρίζει, την περίοδο εκείνη η Νέα Ιωνία παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές σε δρόμους και πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής χάθηκαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ, τα οποία εξασφάλισαν άλλοι δήμοι αντίστοιχου μεγέθους, ενώ κάνει αναφορά και σε κρίσιμες εκκρεμότητες, όπως η υπόθεση της άρσης απαλλοτρίωσης της πρώην ERIOTEC.

Παράλληλα, ο κ. Μανούρης τονίζει ότι «η Νέα Ιωνία έχει πλέον διοίκηση που θέλει, ξέρει και μπορεί», προαναγγέλλοντας επικείμενη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ για έργα πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων. Όπως επισημαίνει, το ποσό αυτό αποτελεί μέρος των συνολικών 35 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήσεων που έχουν διασφαλιστεί μέσα σε δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι «έπεται και συνέχεια».

Τελευταία άρθρα

3 εκατομμύρια ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Σικυωνίων

Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου Σικυωνίων που εξασφαλίζει πόρους, συνολικού ύψους τριών…

19 λεπτά ago

Δεσμεύσεις Βασίλη Κικίλια για το Λιμάνι της Κυλλήνης

Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…

34 λεπτά ago

Επίθεση ΕΔΕΥΑ κατά ΥΠΕΝ για το νομοσχέδιο του νερού

Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…

48 λεπτά ago

Διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στο Νέστο για την αντιπυρική προστασία

Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…

1 ώρα ago

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

19 ώρες ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

19 ώρες ago