ΔΗΜΟΙ

Ενημερωτικές ομιλίες στα ΚΑΠΗ του Αιγάλεω για την ασφάλεια

Η προστασία και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ηλικιωμένων είναι το αντικείμενο του κύκλου των ενημερωτικών ομιλιών που ξεκινούν στα ΚΑΠΗ του δήμου Αιγάλεω.

Με στόχο την ενημέρωση των ηλικιωμένων, που αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο δήμος, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, πραγματοποιούν έξι ενημερωτικές ομιλίες με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Στόχος των ομιλιών είναι η ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών των ΚΑΠΗ σχετικά με τις πιο συνηθισμένες μορφές απάτης, όπως τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες, περιπτώσεις προσποίησης συγγενών ή επαγγελματιών, καθώς και η αναγνώριση ύποπτων συμπεριφορών. Παράλληλα, παρέχονται πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της προσωπικής περιουσίας και των προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω παρουσιάζουν χαρακτηριστικά παραδείγματα περιστατικών, απαντούν σε ερωτήσεις και καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση απόπειρας απάτης, προάγοντας την πρόληψη μέσα από την έγκυρη και άμεση ενημέρωση.

Αναφερόμενοι στη δράση, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας & ΚΑΠΗ Νίκη Βελλιανίτη επισημαίνουν:

«Η προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας αποτελεί διαρκή και ουσιαστική προτεραιότητα για τον Δήμο Αιγάλεω. Μέσα από τη γνώση και την έγκυρη ενημέρωση, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στην καθημερινότητά τους. Σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα τους, χτίζοντας μια πόλη αλληλεγγύης, φροντίδας και υπευθυνότητας, όπου η γνώση γίνεται ασπίδα προστασίας».

Share

Τελευταία άρθρα

4.27 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών στους ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων & Πηνειού

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

12 ώρες ago

Χαλκίδα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών στα Αγάλματα

Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

13 ώρες ago

Η Βουλή στηρίζει το ακριτικό Καστελλόριζο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…

13 ώρες ago

ΥΠΕΝ: 123 εκ. ευρώ για ορεινά αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλία & Φθιώτιδα

1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…

14 ώρες ago

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…

14 ώρες ago

Κάρπαθος: Αποκατάσταση Στατικής Επάρκειας 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Πηγαδίων

Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…

14 ώρες ago