Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες ώρες μετά τη σφοδρή θεομηνία η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο του Καλάμου, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Ωρωπού.
Δεκάδες μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάκοπα για την απομάκρυνση τεράστιων ποσοτήτων φερτών υλικών που έχουν καλύψει το οδόστρωμα, καθιστώντας τον παραλιακό δρόμο απροσπέλαστο. Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με δρόμους μπάζωμένους, πτώσεις γεφυρών και πολίτες αποκλεισμένους σε αρκετά σημεία.
Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η βασική οδική σύνδεση της περιοχής. Αμέσως μετά, όπως τονίζεται, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό των οικισμών του Κάλαμος, όπου έχουν καταγραφεί εκτεταμένες ζημιές.
Στο πεδίο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Καλάμου Γιάννης Παπαπέτρου, ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μονιάκης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου Δημήτρης Χορμοβίτης, συντονίζοντας τις παρεμβάσεις υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η οδική προσβασιμότητα και κυρίως η ασφάλεια των κατοίκων.
Θέματα που αφορούν στις υποδομές εκπαίδευσης, καθώς και στις προτεραιότητες του της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου…
Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στο Νίκο Χαρδαλιά και την οικογένειά του και καταδίκης της βίας, εξέδωσε…
Την υλοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ξεκινά από τη Δευτέρα…
Την άποψη ότι η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας είναι μία βαθιά θεσμική και δημοκρατική διαδικασία που…
Για δεύτερη συνεχή χρονία υποδέχεται την ξεχωριστή γιορτή γεύσης, δημιουργίας και καλοκαιρινής διασκέδασης ο Πειραιάς,…
Την απόφαση της δημορικής Αρχής να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες απαλλοτριώσεων, τις…